Uncategorized

5 gode apps til de små

Dengang jeg gik i folkeskole var det fedeste at komme hjem fra skole, varme sig en snack fra fryseren i mikroovnen og få lov til at chatte. Jeg fik som regel 30 minutter, og halvdelen af tiden gik med at vente på modemmet – bbbzzzrrrriiiiiizzzzzdddduuuuttt. Jeg chattede om ingenting med alle mulige mærkelige mennesker, og engang udgav jeg mig for at være en kvinde på 32 somre, der holdt af at drikke øl og bage småkager. Så langt rakte min teenagefantasi åbenbart.

Når Lillen bliver lidt større, vil hun garanteret være ved at dø af grin over, hvordan tingene foregik da mor var barn. At man ringede hjem til forældrene, når man skulle have fat i vennerne (”Hej, kan Tina lege?”), og at min søster og jeg blev kaldt hjem til aftensmad ved hjælp af en stor skibs-klokke, der hang ved bagdøren – ding dong, så var der boller i karry. At sociale medier betød at læse Vi Unge sammen med nogen, og at internettet var sådan en skrabet og små-kedelig omgang. Der er jo immervæk sket ét og andet siden dengang med Jubii-chat og førsteversionen af Arto.

Lillen tilhører dét, der bliver kaldt ‘Generation Touch’. Hun swiper, trykker og kører de små fedtfingre rundt på skærmen som om hun aldrig har lavet andet. Hun bliver så stiktosset hvis hun ikke må spille, at vi har været nødt til at tage en kold tyrker på Ipad-en. Vi har ikke nogen Ipad-regler herhjemme, men har aldrig brugt den dagligt. Til gengæld synes jeg den er genial til rejser og dén slags, hvor der er behov for underholdning. At forældrene godt kan få roterende fis i kasketten af at høre titelmelodien til Rasmus Klump 16 gange på en biltur fra København til Storebæltsbroen, er dog en anden sag 😉

Der er især 5 apps, Lillen kan anbefale:

  • Pepi House. Det er en slags interaktivt dukkehus, hvor man kan flytte en familie rundt i de forskellige rum. De kan læse, høre musik, vaske op, tage bad, lave juice og alt muligt andet. Det er Lillens absolutte yndlingsspil, og det er gratis – de 25 kroner på opgraderingen er dog money well spent.
  • Sago Mini Friends. Her kan man være forskellige nuttede dyr, der løse forskellige opgaver – fx at spise et fad med kager, tage et karbad eller blæse sæbebobler. Det er nemt og hyggeligt, og koster ingenting.
  • Sago Mini Forest Flyer. Meget uskyldigt lille spil, hvor man skal styre en fugl rundt i en skov med små overraskelser undervejs. Alletiders til en 1-2-årigs motorik og ganske gratis.
  • Eggheads. Spillet var et kæmpe hit dengang hun var yngre. Det er gratis og går ud på at få vist et æg, og når man klikker på det, bliver det til et dyr. Flotte farver, sjove dyr og et frygteligt soundtrack.
  • Ramasjang. Den giver vist sig selv. Onkel Reje, Bamse og Kylling og alle de andre DR-darlings.

Har I nogle tips til gode spil?

3 thoughts on “5 gode apps til de små”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *