Uncategorized

Ammevenligt kluns

Forleden skulle jeg frygteligt hurtigt ud af døren på grund af en overtræt baby og kaffetrængende mor. Jeg gik fem meter med mit afkom i barnevognen, hvorefter hun lukkede sine små øjne. Jeg parkerede kareten, og satte mig ind på en café. Og så var det jeg kom til at kigge ned af mig selv: Jeg havde nogle udtrådte sneakers på, omvendte joggingbukser og en jakke med malerpletter på. Der er nogle mødre, der tripper rundt med barnevognen i spidse læderstøvler, skinny jeans og lækker makeup. Det er åbenbart ikke mig. Jeg sad og tænkte på, at jeg ikke håbede der kom nogen, der kendte mig. I samme øjeblik kom min søde kollega Signe gående. Of course.

Da jeg var gravid glædede jeg mig helt vildt til at kunne passe al mit tøj igen. Jeg tænkte at jeg ville sporte det ene opturs-outfit efter det andet:

gold

Jeg havde bare ikke lige overvejet, at når man ammer nogen, så er ens tøjvalg afgjort af tilgængelighed til yveret. Og åbenbart er alle designerne af ammevenligt tøj enige om, at det skal være i ’smarte farver’, have vandfaldsudskæring and what not. Jeg gider altså ikke gå rundt og ligne et tysk postordrekatalog i et års tid. Desuden kan man ikke rigtig få gylp af hverken silke eller merino-uld, så jeg ses for tiden primært i noget, der kan klare en 60 graders vask.

Alligevel har jeg fundet noget ammevenligt og barselsvenligt tøj, jeg synes fungerer helt ok. Se bare her:

 • Folk skælder tit ud på amme-kollektionen i H&M. Jeg synes altså den er helt ok! De har fx de her amme-bh’er uden stropper så brede som Helsingørmotorvejen.
 • Det bedste jeg har købt, er en masse af de her amme-toppe i H&M. Så kan man have en almindelig bluse på, og trække op i den når der skal fodres, uden at være nødt til at vise maveskindet til verden. Et voila – så slipper man for vandfalds-udskæringer og friske farver!
 • Ting med knapper er altid en god idé. Fx skjorter. H&M har en del skjorter i flonel, der er meget gylp-venlige. Se fx denne her
 • Kjoler med amme-venlig udskæring er også en god idé. Jeg er fx glad for denne her og denne her.
 • Hvis man nu bliver lidt træt af at rende rundt i joggingbukser, men alligevel ikke kan overskue rigtige bukser, så er de her leggins perfekte. De ligner bukser, og så har de en bred elastik, der holder eventuelt levende mavehud på plads.

ammekluns

Hvis I ligger inde med tips eller guldkorn til ammevenligt tøj, så smid endelig en kommentar. Og så må I ellers have en dejlig Søndag, og et kæmpestork tak fordi I læser med, kommenterer og generelt spreder så god karma herinde!

7 thoughts on “Ammevenligt kluns”

 1. Åh, et godt indlæg. 😉 herhjemme har jeg mere eller mindre gået i de samme to sæt tøj siden jeg fødte for 6 mdr. siden. 😂 så kan jeg have det ene på, mens det andet er til vask, og omvendt.

  Jeg har løst lidt af ammetøjsproblemet ved at købe et par undertrøjer (anglemarks toppe fra Kvickly, men ammetoppe ville også være smarte) og så har jeg som regel en løs cropped top (hedder de det, de der korte nogen?) udenover. ☺
  På den måde slipper jeg for at vise maveskind, der er nem adgang, de korte toppe sørger for at afdække lidt af babseriet uden at barnet drukner i stof, og så ser det endda, hvis jeg selv skal sige det, ret smart ud – eksempelvis sammen med en højtaljet underdel, som kan holde maven lidt på plads. 😉

  Desuden sidder undertrøjerne så tilpas stramt, at jeg ikke behøver bh under. Jeg klistre bare engangs ammeindlæg ind i toppen, og det fungerer fint. ☺
  Jeg har de sidste 5-6 år stort set ikke gået med bh, så det er rart ikke at behøve at ændre på det. 😁

 2. Ih jeg er begyndt at kigge efter bløde jersey kjoler med ammeåbning. Erkender på forhånd det smarte tøj blir svært 😉

 3. SÅ sandt – der er virkelig et hul i markedet med ammetøj! Hvorfor bliver der ikke lavet noget mere lækkert ammevenligt tøj?
  Og jeg som synes det var tricky at sporte et lækkert outfit som gravid – det er IKKE blevet nemmere som ammende. Tværtimod. Jeg lever også i ammetoppene fra h&m! Netop fordi man så ikke behøver at flashe blævrende maveskind – og så kan man have det meste udover. Derudover har jeg ét par jeans (reeet strechy), som “allerede” kan bruges igen og så bruger jeg stadig et par graviditets-jeans, som dog er lidt dumme efterhånden med den laaaange ribkant. Ellers nederdele – kjoler er jo totalt no-go som ammende 🙁
  Jeg fandt en nedsat bluse/cardigan i h&m, som også er ret god. Der er en lille knap ved sidesømmen, så den bliver lidt slå-om-agtig, uden at sidde stramt på maven, men med let tilgang til babymaden.

  1. Det er altså et rigtigt omend lidt first-World-agtigt problem! Hvor er det i øvrigt vigtigt med de der reeeet stretchy jeans 😀 Tak for din kommentar!

 4. Mange takfor dine tips! Min verden brød jo næsten sammen da det gik op for mig at næsten intet i min garderobe er ammevenligt – jeg havde jo lidt naivt måske tænkt, at jeg fik al mit tøj tilbage så snart jeg havde født, men må sande, at det nok ikke er tilfældet.
  Vh

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *