Uncategorized

Balsam for sjælen

I dag har jeg trasket rundt på et sneramt Vesterbro, været på babystrømpe-rov i H&M, kigget på min nye ring og så har jeg netop spist spaghetti med kødsauce (hvem har dog fundet på det navn? Det lyder jo ret ulækkert. En sovs af kød). Mit afkom er puttet, og jeg sidder og hygger mig med mit strikketøj i sofaen. Ja, jeg har besluttet mig for at lære at strikke, og indtil videre går det utrolig langsomt. Jeg har aldrig rigtig gjort mig i dén slags, på nær i de glade dage på fritidshjemmet – her masseproducerede jeg lange, fingerstrikkede garn-pølser i lækre akrylmaterialer, og gav dem væk i gave (og hvem ville dog ikke have 3 meter rendyrket kærlighed?). Jeg er ikke særlig tålmodig, men til gengæld er jeg stædig, så det skal nok lykkes på én eller anden måde.

Nu er det godt nok januar, og alle reklamer handler om noget med muskler, fedtforbrænding og skyr. Man behøver dog  ikke gøre januar mere fesen end den er i forvejen, så her kommer noget, der handler om sådan cirka det modsatte. Før jul var mor her for første gang sådan rigtig væk fra Lillen – vi taler hele 3-4 timer. Dén slags jomfrutur kan man jo ikke lade foregå hvor som helst, hvorfor jeg var på Nimb til kagebord. Jeg må bare sige som Janice fra ’Venner’: OH. MY. GOD. Det var virkelig lækkert, flot og overdådigt!
kageJeg havde iført mig løst hår, silkekjole og upraktiske sko, bare fordi jeg kunne. Ingen små, fedtede børnefingre til at rive i håret, ingen mulighed for gylpe-pletter og ingen barnevogn, jeg skulle trave rundt med. Bare mig, Rebekka og en masse smukke flødekager. Og bobler og kaffe. Der var en masse fancy kager, inklusive en engelsk bryllupskage og macarons, og en konditor med en helt autentisk fransk accent, der præsenterede dem. Jeg havde af strategiske årsager undladt at spise frokost, for at gøre mere plads til kage, og jeg var da også selv rimelig tilfreds med indsatsen. Jeg cyklede i al fald derfra med en let kvalme, og der gik et par timer eller tre, før jeg var klar til en nutellamad og en cola.

Selvom det var virkelig lækkert, må jeg indrømme, at jeg faktisk mest er til de klassiske kager, såsom drømmekage og chokoladekage. Og gulerodskage. Og banankage. Og ’den der du ved nok’, der var kæmpe favorit i folkeren – I ved, sådan en chokoladekage med kaffe/smør/kokos –topping. For dælen, sådan en god, fedtet kage er jo ren balsam for sjælen.

4 thoughts on “Balsam for sjælen”

  1. HVOFOR?! anede jeg ikke, at sådan et event eksisterede?!!!! Så er det godt, at jeg laver den ondeste ‘Den der du ved nok’….og altid en hel bradepande ad gangen og dobbelt op på snask… Nom nom nom 😍😄 Mja, bliver nok ikke en str 36 lige foreløbig😂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *