Uncategorized

Bryllupsfest!

Manner, hvor havde vi bare verdens BEDSTE bryllupsfest! Det er 1½ uge siden nu – men hele oplevelsen sidder stadig i kroppen. Dagen efter var det på den dér måde, hvor sollys føles som nåle i øjnene og kroppen føltes som en stor, uduelig og lettere kvalm klump cement. Også en lille smule dagen efter igen, men altså man er vel heller ikke helt grøn længere, vel? Nu sidder det i kroppen som forsigtig boblen i maven, når jeg kigger på billederne eller ser dé bryllupsgaver, der endnu ikke er pakket ud. Jeg har lyst til at gøre det hele igen! Med samme mand, selvfølgelig.

dsc03729

Dagen inden havde vi brugt på at hente discokugle, balloner (hvad siger du? Kan du ikke se ud af vinduerne på bilen fordi der er guldballoner ud over det hele? L.a.n.g. tur hjem fra Østerbro) og putte glimmer på de sidste bordkort. Og så samlede vi goodiebags til langt ud på aftenen. Vi havde brugt cirka en kvart million og en masse timer på at finde de helt rigtige papirsposer, hjerte-klistermærker og fyld: Chips, vand og slik. Et lille survival-kit til dagen efter – eller til turen hjem.

Lørdag formiddag gav vi os tid til at spise morgenmad, tage et langt bad, hente blomster og få de sidste detaljer på plads, mens Mads og Monopolet kørte i radioen. Ingen stress, bare god karma. Kl. 12  fik vi nøglerne. Lokalet i Kødbyen var en no-brainer, da vi i vinters var nede og se det: Det lugtede lidt af gammel øl, der hang ledninger ned fra loftet, der stod en tarvelig sofa midt i det hele og gulvet var det pureste beton. Vi var solgt!

Vi begyndte at dække bord og pynte, men da klokken nærmede sig 14 begyndte undertegnede at stresse. Jeg gik rundt i joggingtøj med hestehale, lokalet var ikke klart og gæsterne kom 16.30. Nu har jeg giftet mig godt, så Søren sendte mig hjem for at gøre mig klar, mens han klarede det sidste. Min lillesøster satte mit hår, jeg fik kørt en omgang rød læbestift og concealer rundt i skærmen og halvanden time senere gik vi, med det fine tøj og de kæmpestore balloner dansende i vinden, ned ad Istedgade.

dsc03586

dsc03587

dsc03594

Solen bragede ned fra en skyfri himmel. Vi drak en kold fadøl og snart begyndte gæsterne at komme – 50 af de aller bedste mennesker, vi kender. I festhumør, og med fint tøj på. Stemningen var en helt perfekt blanding af afslappet og dét at skulle fejre det fineste der findes: Kærligheden.

Til lokalet hørte en lille, brostensbelagt gård. Spisehuset serverede velkomstsnacks: Øl-pølse, surdejsbrød, aioli og oliven med bobler. Alt imens sad min fantastisk dygtige kusine og spillede lidt guitar. Der var ikke nogen der havde tænkt på at stille vand frem, og sodavand skulle man gøre en indsats for at finde, så humøret var meget hurtigt MEGET højt 🙂

Søren holdt en velkomsttale, og selvom han havde bedyret at han ikke ville holde tale for mig, sagde han alligevel nogle meget, meget smukke ord. Jeg er en heldig dame! Der var også en præsentationsrunde, og jeg havde skrevet stikord ned, så jeg ikke kludrede totalt i det – det gjorde jeg nemlig til min polterabend, men der havde jeg altså fået et glas eller to indenbords…

dsc03652

dsc03670

dsc03665

Spisehuset satte en kæmpestor paella-pande op i gården, og begyndte at kokkerere aftensmaden: Nordisk paella. Med masser af hvidvin, limfjordsmuslinger, koriander, kylling og jysk chorizo. Da den havde simret længe nok, var der serveret. Det var SÅ lækkert. Min onkel spurgte efter salt, og tjeneren troede han mente tjald – det lykkedes hende ikke at skaffe, men hun gjorde en flot indsats!

Efter middagen spillede min kusine en mini-koncert med tre numre, jeg havde bedt hende lave fortolkninger af: Warrior/worrior med Outlandish, Uden forsvar med Marie Key og sidst men ikke mindst Eventyr for begyndere med TV-2. Min yndlingssang. Det var så intimt, smukt og intenst. Jeg tror helt ærligt ikke, at der var et øje tørt.

Desserten var syltede sommerbær med hvid choko-creme og knas. Og der var underholdning! To af mine veninder havde forberedt en helt fjollet sang, i verdens grimmeste sangskjuler med en stor hund på. Og så lavede Søren og jeg en virkelig åndssvag quiz: Hest eller stripper? SÅ sjovt, og SÅ dumt.

Derefter åbnede baren, og rummet blev fyldt med white russians og Boney M. Der blev hurtigt sat gang i dansegulvet, for min veninde Maj havde simpelthen lavet en genial playliste og den blev spillet på verdens største højttalere. Agnes – Sørens niece – styrede dansegulvet med hård hånd, og discokuglen kastede lysglimt ud i hele rummet. Vi slap heller ikke for bryllupsvals – jeg ved ikke hvad det var for nogle trin vi havde gang i, men sjovt var det!

dsc03811

Jeg dansede hele aftenen og natten – kun afbrudt af pauser til gin/tonic og et pizzaslice til natmad. Folk hyggede sig og snakkede, festede og fjollede. Dansede grimt og skrålede med. Krammede, kyssede og grinede. Der blev drukket næsten 90 liter øl og 12 flasker sprut, udover en masse vin og bobler. Imponerende, synes jeg!

Vi smed de sørgelige rester ud ved 5-tiden, da der kun var whiskey tilbage og Erann DD bragede ud af anlægget. Det var lige før solen begyndte at vise sit ansigt over Kødbyen, og øjenlågene begyndte at blive tunge. Vi havde ikke fået delt en eneste goodiebag ud, men til gengæld slingrede både brud og brudgom ud i en taxa og op på tredje sal med favnen fuld af gaver og sommerfugle i maven af glæde.

Det var præcis som vi havde drømt om – og en lille smule til <3

9 thoughts on “Bryllupsfest!”

  1. Hvor lyder det bare som en dejlig dag! Afslappet stemning og godt vejr, hvad mere kan man ønske sig. Fed ide med nordisk paella, det vil jeg huske hvis jeg en dag skal holde fest

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *