Uncategorized

Cirkus Spædbarn 2.0

 

Da vi fik Lillen, var det overvældende. Ansvaret. Kærligheden. Hverdagens omvæltning. At finde benene i vores nye roller som nogens mor og far. Det hele.

Anden gang rundt i manegen i Cirkus Spædbarn er for mig noget markant andet end det var første gang: Vi er ikke blevet forældre, for det var vi i forvejen. Vi bærer allerede det store ansvar at skabe et glad og sundt barn. Vi har prøvet at være løbet over ende af kærlighed til et lille buttet, knirkende væsen. Vores hverdag er allerede tilrettelagt efter et relativt lille barns behov. Vi har ikke fået nye roller, for vi var mor og far allerede inden Lillesøster kom ud i virkeligheden. Det har været fantastisk, kæmpestort og utroligt at få et nyt familiemedlem, men det er ikke været overvældende – tværtimod.

Det er i stedet trygt og genkendeligt, og indtil videre dejligt nemt. Lillesøster gør det nemt, for hun er lige nu fantastisk mild og i virkelig god trivsel, så bekymringerne kan ligge på et ret lille sted – de handler mest om, hvad barnet skal have på, og jeg har efterhånden erfaret at det vist aldrig rigtig stopper (altså vi snakker ikke en krise over mærker eller om tingene passer sammen, men om temperaturer og den slags ikke? Så fashion er lillesøster trods alt ikke. Især ikke når det er hendes far der har fundet tøj frem 😜). Lillen er en meget, meget kærlig storesøster. Hendes mor og far får selvfølgelig noget skældud, men Lillesøster får kun kys og søde ord.

Det er en fed følelse, sådan at have en grundlæggende ro og overskud. Altså jeg har et bjerg af vasketøj, yoghurt på blusen og mit køkkengulv ligner et Pollock-værk af havregryn, saftevands-sjatter og hårspænder, men på den mentale front er der ro og overskud.

Kroppen er derimod ikke helt så overskudsagtig. Igår var jeg ved at sætte mig ned i supermarkedet og afvente en form for hjemtransport, for skroget nægtede at foretage sig mere dén dag. Det havde allerede været på legeplads og siddet ufatteligt mange timer i skrædderstilling med mælkebaren åben. Det eneste, der fik mig stavret hjem, var tanken om det kagebord, mine svigerforældre havde importeret fra de jyske breddegrader, og som ventede hjemme i lejligheden. Jeg bilder mig ind, at jeg godt kan mærke at jeg er blevet tre år ældre siden sidst. Især min lænd knager og brager, selvom den snart har haft en uge til at falde på plads. Er det en fysioterapeut der skal kigge på den slags? En kiroprakter? Eller noget helt andet?

Tak for alle hilsener og kommentarer til sidste blogindlæg, det gjorde mig så glad! Og tak fordi du læser med ❤️

4 thoughts on “Cirkus Spædbarn 2.0”

  1. Med mindre det er uudholdeligt synes jeg du lige skal give den et par uger mere til at falde på plads. Kroppen skal lige vænne sige til at tyngdepunktet igen er forandret. Imellem tiden tænk på at rulle over hele foden når du går- altså helt ud til spidsen af storetåen. Du skal helst kunne mærke lidt aktivitet i ballerne ved hvert skridt. På den måde støtter du bedst din lænd og bækken.
    Alt godt til jer i jeres lille cirkus <3

  2. Kæmpe tillykke! Jeg synes, det overvældende anden gang var arbejdet! Heeeeele tiden et barn, der skal bruge en hånd/opmærksomhed/kys. Og så svært at møde forskellige behov. Og så hårdt at sige til den (lille) store: “Du må lige vente…” – hele tiden. Vi krydrede det så også lige med en børnehavestart oven i ankomsten. Kan jeg ikke anbefale (heller ikke for hormonella-mor). God rejse. Det fedeste i verden er at opleve, at ens børn bliver søskende og får deres makker for livet.

    1. God pointe – vi har 3 ugers fælles sommerferie rundt om hjørnet, og der kommer jeg sikkert til at kunne nikke genkendende til dét. Årh jeg glæder mig også til at de sådan lærer hinanden rigtigt at kende ❤️

  3. Der er vel ikke noget ved at få et barn, der er let altid. Men det er dejligt at høre, at første del af turen har været en fornøjelse for jer. Jeg glæder mig selv til at prøve det hele igen,. Jeg håber, at det er lettere at nyde det anden gang. Opløftende læsning:) Håber det fortsætter og at din krop falder rigtig på plads liiige om lidt 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *