Uncategorized

Cowboytricks til at rejse med baby

Ahh, jeg er endelig ved at være landet. Jeg har vasket en hel masse tøj, fået styr på mail-indbakken på arbejde og kufferterne er pakket helt ud. Ude godt, men hjemme er altså også godt! Nu ligger jeg fx på sofaen og spiser Marabou med salte mandler og om lidt er der De Unge Mødre, hvor Natacha Linea skal til møde på kommunen.

Lillen har efterhånden været med sine forældre ude at rejse en del. Hun har været i Nice. I svensk ødegård. På storbyferie i Rom. Og i sidste uge var hun på Gran Canaria. Jeg har planer om at gøre hende til en ægte lille verdensborger! Jeg synes generelt, at det har været nemt at rejse med Lillen – og efterhånden har vi fundet ud af nogle tips og tricks til, hvordan både store og små mennesker får en god oplevelse. Måske noget I kan bruge?

  • Tilrettelæg dagen på babys præmisser: Baby gider med al sandsynlighed ikke være 3 timer i Zara. Til gengæld vil den sikkert synes at det er bomben at spise sodavandsis og kigge på duer. Hvis turen går til en storby, så få et overblik over hvor der er babyvenlige pause-spots, fx parker eller soppebassiner.
  • Sørg for underholdning: Min mor lavede en ”tryllepose”, da vi skulle til Rom. Hun havde gennem nogle uger gået og samlet småt legetøj sammen, så vi hver dag kunne fylde en lille stofpose med nyt og spændende legetøj – legetøj, der gerne måtte blive væk, that is. Det kunne fx en lille plasticboks, hvor der er klippet et hul i låget, så der kan puttes store knapper i. Eller fingerdukker. Eller rytmeæg. Eller et stykke stof med spændende snore, lynlåse og spænder syet på.
  • Hold baby kørende: Tag en drikkedunk med og snacks til lange dage på stranden eller traveture i storbyen: Rosiner, figenstænger eller snackbarer. Frugt skåret i tern. Majssnacks og skorper. Fortsæt selv listen!
  • Ice, ice baby: Hvis I skal til et varmt land så er en klips-på-paraply genial. Min mor var også så sød at sy et betræk til klapvognen i bomuld, for det er ikke rart at ligge og stege på en omgang kunststof i 35 graders varme. I Matas kan man desuden få en hovedbunds-solspray, hvis baby – som Lillen – nægter at iføre sig solhat (og man alligevel ikke nænner at lime den fast).
  • Brug klapvognen som pakæsel: Vi havde udover en stor taske en del karbinhager klipset på styret, så vi kunne hænge poser med vanddunke, puslegrej og dén slags. For trust me: Man kan få en svedplamage á la verdenskort i løbet af ingen tid med rygsæk på. Og lige meget hvor let man pakker, ligner man altså et omrejsende cirkus.
  • Planlæg flyveturen: Vi fløj hjem fra Gran Canaria sent om aftenen, og landede ved 2-tiden. Vi var i seng klokken 4. Lillen tog det som en champ og sov det meste af turen, men jeg synes det er gået aller nemmest når vi har fløjet i løbet af dagen. Husk i øvrigt masser af underholdning (fx Ipad eller bøger) og noget at drikke (fx brikjuice eller smoothie) under start og landing, så der ikke kommer propper i de små ører.

Har i flere tips?

PS: Jeg skrev for noget tid siden om tips til at pakke, når Mini er med på tur. Læs det her

dsc04012

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *