Uncategorized

Da Lillesøster kom ud i virkeligheden del 2: Netshopping og veer

Jeg åbnede øjnene, og famlede efter min telefon i det mørke soveværelse. Jeg kunne ikke sove mere, for der var noget i maven, der trykkede lidt. Det gjorde ikke ondt, men jeg vidste godt, at det kunne det snart komme til at gøre. Da jeg fik fingrene i telefonen viste displayet 03.30. Jeg trak gardinet lidt til siden, og kiggede ud på de øde, mørke gader, inden jeg forsigtigt listede ud af soveværelset og ind i sofaen.

Jeg tændte for TV’et og så et DR2-program om nogle ejendomsmæglere der kæmpede for at få solgt boliger derude, hvor kragerne vender. Samtidig lavede jeg en bestilling af børnesko på Boozt, men inden jeg nåede at betale kunne jeg mærke, at ømheden i maven havde forvandlet sig til veer. Klokken var lidt over 4. Jeg kaldte på min mand, og han kom ind i stuen helt søvndrukken og forvirret. Han er en klog mand, så han satte ikke spørgsmålstegn ved prioriteringen af de opgaver, jeg gav ham: Først skulle han finde sit dankort og afslutte min netshopping, og derefter skulle han tage tid på veerne.

Der var præcis 2½ minut mellem hver ve, og de varede i over 30 sekunder. De nev lidt, men jeg kunne sagtens overskue dem. Kvart over 5 ringede vi til fødegangen, der lovede at sende en jordemoder indenfor en time. Jeg skrev en sms til min mor om, at hun godt måtte beholde Lillen en dags tid endnu. Jeg klistrede et chiliplaster på maven, men det gjorde vist ikke så meget andet end at få mig til at lugte som en kæmpestor krukke med tigerbalsam.  Og så tog jeg et brusebad, mens min mand gik i gang med at dække af og klargøre fødekar. Solen var ved at stå op udenfor, men i vores stue var blevet forvandlet til en hule med nedrullede gardiner og en intens, hyggelig og spændt stemning.

Klokken 6 kom jordemoderen, og veerne var på dét tidspunkt begyndt at tage godt fat. Jeg kunne dog fint smalltalke i pauserne mellem dem, og jeg var for første gang i lang tid i strålende humør, for jeg kunne mærke, at vi inden længe skulle fejre noget: Fødselsdag.

2 thoughts on “Da Lillesøster kom ud i virkeligheden del 2: Netshopping og veer”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *