Uncategorized

Den indre krejler

Det er mildt sagt smadder dyrt at anskaffe sig en baby. Én ting er puslebord, babydyne og dén slags. Noget andet er tøjet. Og manner, sådan en lille størrelse bruger meget tøj! Dét jeg havde købt i str. 50 passede i cirka fem minutter efter fødslen. Hun bruger en str. 56 nu, men jeg tror ikke der går frygtelig lang tid før det også begynder at være lidt for småt. Der er altså god udskiftning i garderoben – også på daglig basis, hvor vi hurtigt kommer op på 3 sæt om dagen. Vi har ikke vaskemaskine, og render derfor i pendulfart mellem 3. sal og vaskekælderen. Det er dog én fordel ved: Man kan spise temmelig meget chokolade, uden at det sætter sig (har i øvrigt været nede hos min lokale slik-pusher for at købe sådan nogle små pakker med chokolade i, så jeg ikke kommer til at køre en 200 grams Marabou ned i rekordfart. Det virkede ikke efter hensigten, for nu spiser jeg bare virkelig mange af de små i stedet… #Fail).

Jeg har købt meget af Lillens tøj brugt. Jeg synes det er ret smart fordi det er miljørigtigt, tøjet er som regel vasket fri af de kemikalier der sidder i nyt tøj og så er det billigt. Men mest af alt elsker jeg at lede efter fine ting til en fin pris. Min yndlings-jagtmark er loppemarkeder. Jeg tror faktisk det er det tætteste, jeg kommer på en hobby (jf. dette indlæg). Jeg kan næsten ikke komme på noget bedre, end at sætte den indre krejler løs sådan en sommerformiddag med en to-go kaffe i hånden, mens byen er ved at vågne. Lige inden jeg poppede Lillen, vraltede jeg fx rundt til loppemarked på Sønder Boulevard med min tykke veninde Mette (altså, når hun ikke har en lille pige inde i maven er hun temmelig slank):

Publikation1

Der er især 3 loppemarkeder, jeg synes er rigtig gode: Det ene er Onkel Dannys Lopper på Halmtorvet. Her er det tit nogle meget trendy typer der sælger, og det er også svært ikke at finde skatte til mig selv. Og så ligger det lige ved siden af Cafe Mandela, så man kan tage en lille kaffepause undervejs. Det andet loppemarkeder Rita Blå’s Lopper. Det er på Sønder Boulevard, og en dejlig blanding af gamle lamper, masser af tøj fra Vesterbro-typerne og børnefamilier der sælger tøj og legetøj. Der er også kaffevogn og økologiske popcorn, og det er her jeg plejer at sælge mine fejlkøb og den slags. Det tredje loppemarked er Sommermarkedet på Carlsberg. De to andre er cirka en gang om måneden, mens Sommermarkedet er hver eneste søndag. Det er en blanding af gamle dåser, filmplakater, hjemmelavede øreringe, tøj og børnetøj. Man kan også tit finde nogle fine ting hér – om end man skal  lede liiidt grundigere efter dem… Alle tre loppemarkeder ligger altså på Vesterbro. Jeg er helt hundrede på, at der er gode lopper andre steder i byen, men dem kender jeg ikke. Tip mig gerne, hvis I gør!  Loppe-sæsonen er jo snart slut, men der er vist lige et pa markeder tilbage…

Jeg har også fundet gode ting på app’en Reshopper, fx dén strækvikle, jeg hentede i går. Det er en app, hvor man kan sælge og købe alt fra sutteflasker til tremmesenge og ammetøj fra folk i nærheden. Jeg prøvede at slå den til i Jylland hos mine svigerforældre, og dér var ikke meget action, så måske er det en københavner-ting – ikke desto mindre er den helt vildt smart. Der er også flere facebook-sider for børnefamilier i lokalområdet, hvor der bliver handlet med togbaner og hagesmække. Sidst men ikke mindst er der jo Trendsales, men jeg synes tit at folk sætter priserne lidt højt for deres forvaskede noa noa-bodyer…

1 thought on “Den indre krejler”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *