Uncategorized

Den tørstige nabo

Det er cirka syv år siden.

Jeg ligger og sover i min lille lejlighed i stueplan tæt på Nyboder. Jeg er hel alene. Pludselig vækker en lyd mig, og jeg åbner øjnene. I lyset fra gadelampen kan jeg se omridset af en mand, der står i min stue. Han grynter, svajer lidt og går så ud igen. Med ét var jeg lysvågen, og mit hjerte hamrede så hårdt, at jeg et øjeblik troede, det ville hoppe ud af brystkassen. Jeg gik op og låste dén dør, jeg åbenbart ikke havde låst. Jeg husker ikke rigtig, at jeg sov mere den nat.

Jeg fandt senere ud af, at den natlige gæst var en ældre herre, der boede i gården og som var mere end almindelig glad for øl – og mange af dem. Han havde været fuld, og havde derfor ikke kunnet finde hjem. I stedet havde han rusket i dørene fra en ende af, og var således endt i min stue.

Siden dengang har jeg ikke haft det godt med at sove alene. Faktisk har jeg ikke rigtig gjort det. Dengang var det noget af et logistisk puslespil at få til at lykkes, og jeg boede en overgang nærmest i en rygsæk, der blev pakket ud hos mine veninder, mine forældre og min søster, når ikke jeg kunne lokke nogen til at sove hjemme hos mig. En nat, efter jeg flyttede til Vesterbro, gav jeg det et skud med at sove alene. Det gik ikke særlig godt, og jeg brugte mange timer på at ligge og lytte efter mærkelige lyde. Det hjalp heller ikke ligefrem på det, at en panserbasse havde kigget på min dør og sagt, at den kunne sparkes ind i løbet af ingen tid.

Det er ikke noget jeg mærker så meget til efter at jeg er blevet en gift dame, for Søren sover – heldigvis – hjemme 99% af tiden. Men når han ikke gør, så skal jeg stadig finde nogen, der har lyst til at holde mig med natligt selskab.  I morgen tager Lillen og Søren på tur til Jylland, med 2 overnatninger. Uff!

Jeg har lokket min mor til at komme og sove hos mig. Søde mor. Og ja, jeg bliver 30 lige om lidt. Det er besværligt og måske skørt.  Og det er alt sammen på grund af en meget, meget tørstig nabo engang for efterhånden længe siden…

via GIPHY

 

2 thoughts on “Den tørstige nabo”

  1. Åh den falske vicevært!? Han har også gjort mig mere end almindeligt urolig mange gange 😬
    Kh din gamle nabo, som elsker at følge dig 😊

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *