Uncategorized

Dengang mor var ung (og på mirakuløs vis beholdt alle sine fingre)

Der skete noget i Odense, der slog alt det andet med længder. I et støvet hjørne af en genbrugsbutik fandt jeg Børnenes Rekordbog fra 1999. Og på side 87 sidder jeg, helt stolt og fuld af lilla fleece:

Det er nemlig det første af to år, hvor jeg er med i rekordbogen. Fordi jeg – sammen med nogle andre hårde vestegnekidz – har danmarksrekorden i at samle afbrændt fyrværkeri. Jeg kan stadig huske, hvor koldt det var at gå rundt og samle afbrændt krudt nytårsmorgen, og hvor kedeligt det var at tælle det hele op. 11 timer tog det. 8.493 stykker. Næste år slog vi vores egen rekord. Og ja, du må gerne ønske, at det var dig der havde fået den enestående oplevelse.

Jeg købte bogen til 5 kroner. Da jeg viste fundet til min mor, rystede hun på hovedet og sagde ”TÆNK at du fik lov!”. Jeg ved heller ikke helt hvad min mor – verdens mest fornuftige og omsorgsfulde børnesygeplejerske – tænkte på, da hun sendte os ud med trækvogn og hue på, så vi potentielt kunne få sprængt en finger eller to i stykker. Men tiden var en anden dengang. Dengang var der ingen der tænkte på, at legesminken var fuld af hormonforstyrrende stoffer, eller at det ikke var en særlig god idé at ryge cigaretter mens man så Disney Sjov sammen med sine børn. Dengang var rødvin godt for gravide på grund af jernindholdet, og dengang var det noget med at lægge børnene i seng i et værelse hos dem, man var til middag hos, mens de voksne snakkede om voksen-ting, drak irish coffee og spiste desserter med syltet frugt. Man var mor og far på en anden måde end i dag, og man var barn på en anden måde. Og sådan kunne jeg få en vaskeægte rekord på CV’et, fordi det var 1998. Jeg tror ikke der er nogen der har slået den endnu – og jeg kan egentlig heller ikke forestille mig, at nogen skulle få den åndssvage idé at gøre det. Eller, får lov til at gøre det.

I øvrigt kan jeg give Børnenes Rekordbog 1999 mine varmeste anbefalinger. Der er fx et søskendepar fra Næstved der har samlet 4.145 bon’er fra ALDI, Christian fra Smørum har fremavlet en kartoffelplante på over 3 meter og en ung herre fra Kølvrå har samlet intet mindre end 471 forskellige slags sølvpapir fra slik 😜

3 thoughts on “Dengang mor var ung (og på mirakuløs vis beholdt alle sine fingre)”

  1. Jeg elsker virkelig dine indlæg! Så relevant og irrelevant på en og samme tid – og som jeg tidligere har skrevet – fantastisk skrivestil!!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *