Uncategorized

En tur i Ødegården: Myggestik, zen og stakkels fladbrød

Jeg er hjemme igen efter en alletiders sommerferie dybt, dybt inde i de Sydsvenske skove. Så dybt at der ikke rigtig var telefonforbindelse eller internet, vandet kom fra en brønd og det nærmeste supermarked lå en halv time væk – i bil. Man kan altså ikke rigtig andet end at gå helt i zen sådan et sted.

Vi har boet i det fineste lille røde træhus. Der var så stille, at man kunne høre fluernes summen og sin egen vejrtrækning. Lillen flyttede straks ind under sofabordet, på trods af at hun hvert femte minut knaldede hovedet op i bordpladen, opholdt hun sig derinde i sådan cirka en uge – kun afbrudt af mad, bad og en tur i det fri engang imellem. Om morgenen hoppede en harefamilie rundt udenfor huset og spiste det dugvåde græs (og senere kunne man være så heldig at få en harelort smattet ud mellem de bare tæer). Huset lå lige ved skov og sø,  fint:

DSC03209
Jeg har spist masser af grill- og bålmad den seneste uge. Skumfiduser, pøller, you name it! Jeg kom desværre til at sætte mig ovenpå en hel bageplade med fladbrød, der lå til hævning, og opdagede det først efter en halv time, da der var nogen der spurgte, hvor de var blevet af. Men det var vel også meningen at de skulle være flade, ahem… Jeg har også fået rabarber-crumble af de flotte kæmperabarber, der stod i haven, og har startet dagen med friskbagte boller og (dåse)croissanter. Vi var endda et smut inde i den nærmeste by og fik en dejlig frokost på den lokale grill: Kebabtallerken og vegetarisk hamburger. Det hele havde været en tur i ønskebrønden og blev serveres med en gang salatmayo og ketchup. Nam!

Lillen spiste i øvrigt en håndfuld jord, døde fluer og en god portion græs. Sidstnævnte blev gylpet op igen kort efter – der er åbenbart grænser for, hvad en baby kan spise:

DSC03105
Det var ren afslapning – især når Lillen sov lur. Åbenbart sover man godt i den svenske natur, for hun havde skiftet de sædvanlige powernaps ud med flere timers babysnorken. Jeg fik tid til at læse bog og drikke masser af varm kaffe, og jeg har for første gang i virkelig lang tid læst en bog. Morten Papes Planen kan i dén grad anbefales:

DSC03085
I weekenden kom Lillens kusine, Agnes, og hendes forældre på besøg. Agnes havde det som om hun var Madicken midt i al den svenske, og blev derfor ved med at kalde Lillen for Elisabeth. Der blev badet i haven, spillet fodbold og hoppet i den kæmpe høstak, der lå i husets gamle lade. Agnes tegnede i øvrigt et meget fint portræt af Lillen, selvom hun syntes, at mit afkom var ualmindelig dårlig til at sidde model:

DSC03188 - Kopi
Apropos tegne, så gik vi 1997 på den og legede Tegn & Gæt. Nogle var bedre til det end andre. Dét her er fx Sørens illustration af “høfeber”. Behøver jeg sige, at der ikke var nogen, der gættede det?

DSC03193

Det var også dejligt at ramme Vesterbro igen, heldigvis. Mit tøj lugter  stadig lidt af spejderlejr og jeg har 4093475620 kløende myggestik rundt omkring – forpulede møgdyr, altså! Til gengæld har jeg en milliard plader Marabou med hjem, svensk agurkesalat og müsli med æble og kanel. Ferien er altså ikke helt slut endnu 🙂

1 thought on “En tur i Ødegården: Myggestik, zen og stakkels fladbrød”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *