Uncategorized

En weekend på svensk (…altså fordi jeg har været i Malmø. Tsk!)

Fredag kl. 9.30 stod jeg under uret på Hovedbanen. Med en kaffe i hånden og en rygsæk på ryggen. Lidt efter kom min mor og min lillesøster, og vi satte os på et Örestundstog. Efter en omgang paskontrol og lidt tislugt fra toilettet trillede toget ind på Centralstationen i Malmø – vores by det næste døgns tid.

Vi spiste frokost på (yndlings) SMAK i Malmö Konsthall, hvor kaffen er med i prisen og maden altid er perfekt. Her er fx en omgang dressed-up polenta:

malmøø

Jeg købte nogle plakater fra Malmö Konsthall til væggene i vores nye lejlighed  – så kan vi i hvert fald ligne nogen, der har styr på det, selvom det hele sikkert drukner i bamser, puslespil og halvspiste havrefras alligevel. Udover plakater, købte jeg lidt men godt hele Malmö: Badeforhæng, uldstrik, smykkeholder, kjoler, charmeklud, make-up og en masse børnetøj. Og Marabou, selvfølgelig! Man skulle være et skarn andet, når de koster 15 kroner pladen!

Byen var grå og det småregnede indimellem. Vi havde den næsten for os selv – jeg tror svenskerne var taget til fjeldet, alternativt til Strøget i København. Men uanset vejret synes jeg Malmø er fantastisk! Selvom det ligger 45 minutter fra Hovedbanen føles det som at være på ferie, fordi de kalder pose for kassa og refill på kaffen for påtar, og fordi man kan få alle mulige spændende kulhydrater med kardemomme.

Om aftenen spiste vi på B.A.R. og fik både cremet æg, vildtpølse, ølbrød og torsk. Med vin til. Min mor sagde til min søster og jeg, at ”vi altså ikke skulle bestille cola til maden, når nu det ikke var en falafelmenu vi skulle have”. Vi svarede naturligvis at vi ville bestille henholdsvis en Fanta og en Sprite, men vin passede vist alligevel bedre. Lækkert var det!

Vi boede på Clarion tæt på Centralstationen, og det var top dollar! Fantastisk udsigt og et virkelig lækkert værelse. Det eneste dumme var, at jeg ikke kunne finde ud af at få lavet brusebadet om til sådan et regnskovs-vandfald og at det var lidt for tåget til rigtigt at kunne se byens skyline… Men det er vist i høj grad white peoples problems, ikke?

Jeg sov 8 timer i den bløde hotelseng, og der var ingen der lagde sig på tværs eller tabte sutten i løbet af natten! Ahhh! Morgenbuffeten var stor, der var pandekager med flødeskum, varm kaffe og friske aviser. Vi brugte lørdagen på at gå rundt i fine Västra Hamnen, drikke kaffe og snuse rundt i det kæmpe store og helt åndssvagt lækre øko-supermarked Green Market.

malmø

Sidst på eftermiddagen igår var jeg tilbage på Istedgade. Jeg kæmpede mig hjem med alle mine poser – kønt var det ikke, men jeg klarede den. Lillen var skideglad for at se sin mor og Søren hentede pizza til aftensmad.

Dagen idag er blevet brugt i søndags-tempo med Bamse & Kylling, oprydning og en tur på legepladsen. Og træning, kan man næsten godt sige, for det er edderfisemig hårdt at køre rundt på en mooncar, når man er på den gode side af halvanden meter høj. Det har været en helt, helt perfekt weekend synes jeg, og forhåbentlig kaster den lidt glans ind i næste uge. Med 2 kilo chokolade og nyt kluns bliver det næsten svært andet, tænker jeg 😉 Ha’ en dejlig søndag aften!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *