Uncategorized

Er det Jer der har fanget alle haletudserne?

Aftensolen skinner ind fra altanen, og Lillen er ved at overgive sig til søvnen på hendes værelse. Dén der lyd af et tungt børne-åndetræt må være en af mine yndlings-lyde. Vi er lige kommet hjem fra en aftencykeltur i ladcyklen, og der er altså noget helt særligt og helt fantastisk over danske, lune sommeraftener. Jeg er træt, men på den gode måde – når man har været udenfor og lavet en masse rare ting med gode mennesker.

Vi har brugt weekenden sammen med mine svigerforældre og lavet en slags Tour de Amager. Amager er jo sådan et spændende sted med alt fra havn og strand til nybyggeri og gamle villakvarterer. Her er alt fra finansfyrster til tatoverede mænd med tribals, og fra unge børnefamilier til de gamle garvede amagerkanere der ved, at øller er nemmest at bælle, hvis man drikker dem ved stuetemperatur. Jeg tror Amager bliver det nye sort. Lige om lidt.

Vi har været i Bilka, og har leget meget med den ballon, Lillen fik af Billes Børneklub (typen der får balloner lørdag formiddag i Fields. Shoot me.). Vi har været på Amager Fælled for at fange haletudser, med spand og net. Men der var sådan cirka nul haletudser i den lille sø. Til gengæld sad der to herrer i Hus Forbi-tøj og nød en bajer ved vandkanten, og min søde svigermor gik hen til dem og sagde: ”Er det Jer der har fanget alle haletudserne?” – Det var det vist ikke, men jeg elsker hende for at spørge.

Uden haletudser i spanden cyklede vi til en af Amagers mange hyggelige kolonihaveforeninger og drak ginger ale i solen. Tjek caféen Baghaven ud, hvis I nogensinde svinger forbi 2300.

Vi har været på Amager Strand og dyppet tæerne i det kolde vand, og så har vi været til loppemarked af den slags, hvor man skal lede lidt efter skattene, men jeg kom hjem med noget glimtende Isabel Marant til bare 40 kroner.

Vi har grillet pølser på altanen og spist masser af kage. Jordbærkage, napoleonshatte, hindbæresnitter, linser, mandelhorn… Jordbærkage er min yndlings, især hvis man kan slippe for det dér frygtelige lag af gelé, nogle bagere har for (u)vane. Heldigvis er der et lille stykke tilbage i køleren, og det spiser jo ikke sig selv, så nu vil jeg tænde for Netflix, smide mig på sofaen og spise jordbærkage. God aften <3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *