Uncategorized

Et lykkeligt goodbye

For mig betyder det noget, hvor jeg bor. Hvordan stemningen er, hvem min naboer er og om det føles som et hjem. Jeg har boet flere steder i København : Først Valby, mellem bordel og frimenighed. Så Vestegnen i parcelhus, med plads til at løbe på rulleskøjter og spille rundbold. Så Valby igen, men i en ikke særlig charmerende del – der var piftede cykler, hjemmerøverier og hætteforbud i det lokale supermarked. Så jeg flyttede til København K. Det var spændende, men også en lille smule kedeligt fordi der var dødt når butikker og kontorer lukkede, og fordi alle mine venner alligevel boede i brokvartererne. Jeg var et par år emigreret til Stockholm, men vendte hjem igen. De sidste knap 5 år har jeg boet midt på Vesterbro, og det er uden tvivl her, jeg har haft det aller bedst med at bo. Jeg elsker at her er børnefamilier, stofbrugere og hipstere. Jeg elsker de små grønne åndehuller og butikkerne på Istedgade. Loppemarkeder, koncerter og bodegaer.

Men nu er tiden kommet til at sige farvel.

For et par måneder siden skrev vi nemlig under på en købskontrakt på en splinter ny lejlighed, så til foråret flytter vi til… Ørestad! Det var med let rystende hånd at jeg lavede mine signatur-kruseduller, for det føltes skræmmende og spændende på samme tid. Spændende, fordi jeg overhovedet ikke kender bydelen.  Skræmmende, fordi jeg overhovedet ikke kender bydelen. Er der mon nogen af Jer der bor i Ørestad?

Det bliver et lykkeligt goodbye. Jeg kommer til at savne Vesterbro –  americanoen på Enghave Kaffe, børnetøjsbutikken Heidi og Bjarne og mine mødregruppe-veninder, der bor få skridt fra mig. Jeg kommer til gengæld ikke til at savne savsmuldstapetet, de skrå vægge, hashlugten, det faldefærdige køkken og trapperne op til tredje sal. Derimod  glæder jeg mig til masser af plads, gulvvarme, vaskesøjle (OH YEAH) og til at kunne gå lange ture på Amager Fælled.

Jeg tror og håber at det bliver godt. At vi har fundet det perfekte kompromis mellem græs og frisk luft, og cykelafstand til byen og to-go-kaffe indenfor rækkevide. Det er vildt at tænke på at vi nu har købt Lillens barndomshjem. Dér, hvor hun kommer til at have sin første legeaftale. Dér hun kommer til at sige sine første ord. Dér, hun kommer til at have sin første kæreste med hjem, og dér, hun kommer til at vende øjne af hendes pinlige forældre. Det bliver rammen om hendes barndomsminder – og forhåbentlig bliver det verdens bedste ramme.

oerestad

12 thoughts on “Et lykkeligt goodbye”

  1. Uh, det lyder spændende! Det er lidt pudsigt, jeg sidder faktisk lige akkurat nu og kigger på boliger i Ørestad. Jeg bor på Amagerbro i en bette 2’er med baby og mand, og higer efter mere plads – og er begyndt at blive lidt lune på Ørestaden. Jeg har bare en eller anden underlig idé med, at det er lidt langt væk fra alting. Men altså, det er jo noget værre fis.

    1. Kom med! Jeg var også HELT sikker på at jeg ikke skulle til Ørestad, indtil jeg gik en tur i Byparken på en solskinsdag og faktisk slet ikke havde det som om jeg var rejst til en anden landsdel 😆

  2. Glæder mig til at høre mere om livet som børnefamilie i Ørestaden. Min mand og jeg overvejer at flytte derud med vores datter på 1 år.

  3. Hvordan har jeg dog misset det her indlæg tidligere? Nåmen, vi lavede samme hop i sommer, og selvom jeg altid har svært ved at flytte (det har taget mig længe at føle mig hjemme), så er det uden tvivl det bedste vi har gjort ☺️ rigtig god fornøjelse!!!

    1. Samme hop som i ud af byen eller til Ørestad? Dejligt at høre at det var det rigtige for Jer! Tak for din kommentar 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *