Uncategorized

Farvel til julen, farvel til slyngevuggen

Så er julen slut. Det har været en fin omgang, og jeg har takket være Lillens kusine Agnes lært en ny julesang: Nu’ det jul igen/ Far er fuld igen / Og mor ligger under bordet /Far han slog en skid/ Mor hun blev gravid /Og sådan er det hele året. Temmelig catchy, synes jeg! Vi har også danset macarena til Rasmus Seebach, og så fik jeg lov til at synge for på ”Glade Jul”, fordi jeg i min spæde ungdom har sunget i kirkekor. Jeg håber ikke, at jeg har givet min svigerfamilie varige mén.

Hun klarede det sgu flot, Lillen. Hun er en heldig lille dame, for der er så mange mennesker omkring hende, der gerne vil snakke med hende, holde hende og kysse de tykke babykinder. Men hun fik ganske forståeligt også lidt for meget engang imellem, og blev både pylret og træt. Vi har altså gået virkelig, virkelig mange ture ude i den friske, jyske luft.

søren b

Det var dejligt at komme hjem igen – til min egen seng, udsalg i yndlingsbutikken, mine sutsko og til mad, der knaser (…. eller, der var i hvert fald ristede løg på den hotter, jeg spiste til aftensmad. Og de havde cookies på tilbud i Føtteren, og de er var også sprøde). Det var bare ikke så dejligt at der var et bjerg af vasketøj, og at matriklen trængte til en ordentlig omgang rengøring. Kender I de der typer, der synes det er sådan lidt meditations-agtigt at gøre rent? Eller dem som smider Rihanna i højttaleren og gør en fest ud af gulvvasken? Det er altså ikke mig. Jeg hader simpelthen at gøre rent.  Men den er klaret nu. Nogen skulle jo gøre det, og heldigvis har jeg fundet mig et stykke mandfolk, der ikke er helt håbløs med en toiletbørste.

Det er ikke kun slut med jul, det er også slut med slyngevuggen for Lillens vedkommende. Hun er ved at være for lang, og for god til at krabbe sig rundt. Det er ikke et lykkeligt farvel, for den har virkelig været den bedste ven gennem mange dumme situationer. Er baby sur? Slyngevugge. Er baby træt? Slyngevugge. Trænger mor til at stene med en kop kaffe i 10 minutter? Slyngevugge. Jeg er ret spændt på hvordan afvænningen går, og om det de næste dage betyder farvel til nattesøvnen.  For at øge chancerne for succes, har jeg lige kastet 1100 bobs efter diverse lir; bedrockers, sengerand og sådan. Man burde have en biks med babyting – tænk at tage 650 kroner for et stykke skumgummi med stof på! Røveri ved højlys dag. Nå, men ønsk mig held og lykke, ikke?

8 thoughts on “Farvel til julen, farvel til slyngevuggen”

 1. Åh, vi har også længe tænkt, at frøkenen herhjemme skulle på slyngvugge-afvænning, når hun besluttede sig for at sove ordentligt om natten. Men nu er hun 9,5 mdr. og det er ikke sket endnu, så vi fortsætter med dårlig nattesøvn og wonder-slyngen lidt endnu….

  Held og lykke med det, må din kop være evigt fyldt med varm kaffe! Hvis du finder på nogle gode tricks, så deler du lige ik?

  1. Det kan du edderfisemig tro jeg gør! Men altså lige nu sover babyen, og lad mig sige det sådan her: Det er IKKE i tremmesengen 😉 Tak for varm-kaffe-karma, og i lige måde!

 2. hos os kom afvænningen af sig selv ved sygdom. Musen ku kun sove fladt på ryggen med feber og efter 3 sygedage var han helt inforstået med tremmesengen! Så jeg tænker vi var heldige. Men jeg lover at før det havde kolikbabyen givet os begge adskellige grå hår og ekstra kilo på sidebenene da især jeg kører sukker indenbords ved søvnmangel 🙂

  1. Stakkels lille feberramte mand, men absolut god genvej til afvænning! Åh ja, sukker (og kaffe) er også det eneste jeg har lyst til, hvis det har været én af de nætter…

 3. Herhjemme skal vi også i gang med projekt “slyngevugge afvænning”, bliver sgu helt træt bare ved tanken. Vil du ikke dele, hvor du har købt de der Bedrockers? Det lyder som nogle vi burde få investeret i hurtigts muligt, for at gøre projektet bare lidt mere overskueligt for både Minibossen og os, haha!
  Godt nytår til jer!

  1. Jo da! Jeg har købt dem i Engby Barnevogne. De har dem ikke så mange steder, heller ikke på nettet. Gid man kunne lade afkommet sove i slyngen indtil de selv spankulerede ud, ikke? Tak og godt nytår right back at ya!

 4. Herhjemme havde vi egentlig aftalt, at starte afvænningen i januar…havde virkelig opbygget et skræk scenarie i mit hoved, som indebar % søvn, en skrigende baby forvist til altanen og mig der gik fra hus og hjem.
  Det skete så en smule anderledes.
  Juleaften puttede manden min, lille Bertram på en madras (vi holdt også juleaften udenbys) uden nogen form for vuggen og alle aftener siden, har han sovet i sin tremmeseng.
  Det er ikke altid uden gråd, men jeg fandt ud af (okay, løgn – min mor fortalte), at det hjælper at svøbe baby sygt stramt i deres dyne. Så stramt at de ikke kan bevæge arme eller ben, og så ellers synge, ae, stryge over håret – putning overstået på mindre end et kvarter hver aften. Prøv det:)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *