Uncategorized

Fejring af kærligheden – med en duft af sprut og en rødmosset gæst

Mit hoved knirker lidt, og jeg kan ikke helt overskue at komme i gang med andet end at se Unge Lovende og drikke kaffe. I går var Søren og jeg nemlig til bryllup hos verdens bedste Mette og Morten.

I går formiddags sad jeg i bussen på vej ud til min søster i Nordvest. Hun havde lovet at sætte mit hår til brylluppet, for jeg kan sådan cirka tre frisurer: Hestehale, knold eller løst. Og jeg synes godt der måtte ske noget lidt mere action i hårregionen, når vi sådan skulle fejre kærligheden. Ved et busstop kom en høj mand med noget umage tøj ind i bussen, han lugtede af en 5-hestes brandert og havde en øl i hånden. Jeg tænkte, at han sikkert ville sætte sig ved siden af mig og være i snakkehumør, fordi det er efterhånden historien om mine ture i den offentlige transport. Så det gjorde han. Jeg blev prikket til cirka en gang i minuttet og fik at vide, at mine sko var pæne. Og det var jo sådan set meget sødt, hvis ikke det var fordi hans øjne kørte så meget rundt i hovedet, at jeg tvivler på, at han kunne se mine sko. Han stod af et sted på Frederiksberg, jeg stod af ved Nørrebro station, og min lillesøster var en engel med hårspray og hårnåle:

Jeg endte i en sort vintage-kjole med prikker. Da brylluppet begyndte at nærme sig panik-shoppede jeg tre forskellige kjoler, men som regel kommer der ikke noget godt ud af dén slags – denne gang var ingen undtagelse. Én var lidt for afslappet, én fik mig til at ligne én med et franskbrød syet ind under maveskindet og den sidste var bare rigtig ærgerlig i snittet. Heldigvis redder den gamle prikkede sag mig altid, og med noget hæl, opsat hår og røde læber synes jeg faktisk det endte med noget, jeg godt kunne være bekendt.

Det var sådan et smukt bryllup med vielse i deres Nørrbro-gård. Solen skinnede, der var kølig cava og stemningen var forventningsfuld, let og fuld af kærlighed. Da musikken satte i gang og bruden kom gående op ad havegangen i fine blonder, røde sko og med verdens mest forelskede blik i øjnene, begyndte mine tårekanaler at give frit løb. Det fortsatte en god del af aftenen under festen på Christianshavn, for hvis der er noget der er hårdt for en følelsesbolle som mig, så er det taler – og både brudens og gommens var helt fantastiske. Jeg er ikke typen der er pæn når jeg græder, så jeg var rødmosset og hævet i ansigtet en god del af aftenen. Nårh ja, og så fik jeg en bordherre, der lignede Patrick Dempsey på en prik.

Der var photobooth, en DJ der spillede alt dét man allerhelst vil danse til og gode drinks. Jeg ville gerne være blevet ved ind til solen stod op, men efter 13 timers bryllupsfejring og 13 timer med en lille plimmelim på, kunne jeg ikke mere. Mens resten af Christianshavn var gået i seng, slentrede vi hånd og i hånd langs kanalerne og ned til metroen. Og denne gang var det mig, der sad og småsnakkede mens jeg lugtede lidt af sprut. Så var ringen ligesom sluttet.

Om lidt kommer Lillen hjem, hun har sovet hos mine forældre i forstæderne. Jeg glæder mig til at se den lille basse, for der har været så mærkeligt stille i dag uden Gurli Gris på Netflix eller hasard-kørsel med dukkevognen. Med andre ord må jeg hellere stå op fra de døde 🙂

2 thoughts on “Fejring af kærligheden – med en duft af sprut og en rødmosset gæst”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *