Uncategorized

Fødselsdag, strutmave og nisseøller

Weekenden har stået i provinsens  tegn for undertegnede. Vi har været i Fredericia til min svigerfars fødselsdag. Der var othellolagkage og svigerfars hjemmelavede rullepølse, og han fik nok vin i fødselsdagsgave til at slå en mindre hær i gulvet. Der var et tykt lag sne (!!!!) i haven, og det ville jo have været alletiders hvis det fx var juleaften. Her et godt stykke inde i foråret var det bare underligt:

sne

Jeg har desuden spist så meget brød og kage, og drukket så meget sodavand, at jeg har gået rundt med en stolt, struttende vom. Faktisk så struttende, at jeg var oprigtigt nervøs for, om der var en lillebror eller lillesøster på vej. Det var heldigvis bare en food-baby.

Turen frem og tilbage gik så fint, selvom der var nogen (primært babyen), der fik bilen til at lugte som en losseplads på en varm sommerdag, få sekunder efter vi var kørt hjemmefra. Vi har efterhånden prøvet lidt af hvert på køreturene – sur baby, glad baby, baby der skulle akut-ammes på parkeringspladsen foran Lidl ved Nyborg og så videre. Heldigvis bliver det nemmere og nemmere, selvom det stadig godt kan give en lille smule svedige håndflader at køre med 110 km/t og være mange kilometer fra en afkørsel, hvis der er nogen, der absolut ikke gider sidde i autostolen længere.

Og så fik jeg en hel kasse med nisseøl med hjem. Win! Jeg elsker det stads. Jeg kan huske én af de første fester, jeg skulle til, dengang jeg var ung og spændstig. Jeg havde brugt en evighed på at gøre mig klar inde på værelset: Uglet håret og fundet frem til den helt rigtige kombi af ødelagt jeansnederdel, Nørgaard-bluse og udtrådte Kawasaki-sko. ”Hej-heeej” sagde jeg til mine forældre, mens min taske klirrede. Min mor spurgte, hvad jeg havde i tasken, og da jeg trak 3 nisseøl frem, kunne hun ikke lade være med at grine ad mig. Min mor har i en alder af 56 ikke ret mange grå hår, og jeg tror det er fordi hun ikke har skullet bekymre sig særlig meget om hendes førstefødte. Jeg mener, hvis éns datter tager til fest med 3 nisseøl, kan man vist roligt lægge sig til at sove om aftenen ikke?

I dag skal vi til allergi-udredning på hospitalet, så Lillen skal altså stikkes igen. Hvis det ikke var fordi jeg var moren, havde jeg hellere end gerne uddelegeret opgaven – lidt ligesom ham den forkælede gymnasieelev, der betalte to hjemløse for at ligge i kø foran Wood-Wood til lanceringen af Kanye Wests sneakers. Jeg tror dog at lægen ville kigge lidt, hvis der kom en stor mand i Hus Forbi-tøj ind til konsultation med babyen. Jeg spænder ballerne, kysser hende lidt ekstra i håret og køber en mandelcroissant med hjem. Det går nok.

Ha’ en rigtig dejlig tirsdag!

2 thoughts on “Fødselsdag, strutmave og nisseøller”

  1. Allergi er noget træls noget- også når de jævnligt skal provokere efterfølgende for at se om de ny kan tåle det. I vores tilfælde mælk og hver gang får jet dårlig samvittighed over a påføre Hebe ubehag bare for det.

    Men resten af dit indlæg er da dejligt opmuntrende.

    1. Ja det er så! Det kan jeg godt forstå at du gør – bare man kunne tage provokationen/priktesten/reaktionerne for dem, ikke?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *