Uncategorized

(for meget) frisk luft

Vi har været i Jylland i weekenden. Det var en herlig tur med solskin, havduft og efterårsfarver. Vi fodrede rådyr (eller dådyr?) i skoven, og jeg blev fodret med kage: Drømmekage, kanelstang, chokoladekage og kaffebrød. Sidstnævnte er min yndlings-bager-snack , og består af en tør, bagt skorpe med masser af bagt marcipan-snask på toppen. Den smager himmelsk. Jeg har efter grundig research kun fundet 3 steder i København, hvor de sælger kaffebrød, men de når altså ikke de jyske til sokkeholderne. De kan bare noget helt særligt med bagervarer ovre på den anden side af Storebælt: Ikke alene har de gode kaffebrød, men Lagkagehusets varer er også billigere. Desuden har de det helt geniale koncept Drive-In bager. Så kan man hente sin morgenbasse i bar røv – dét er da smart!

blog 2610

Min svigerfar havde lavet hjemmelavet rullepølse, og jeg har smagt mit livs første stjerneskud. Blandingen af en masse forskellig slags fisk og en god portion dressing er jo intet mindre end genial. Vi var også til fødselsdag. Sørens søde niece fyldte 14, og nu er det åbenbart Mac-makeup og Moss Copenhagen-tøj, de unge vil have. Da jeg var 14 ønskede jeg mig vist hvid eyeliner og trompetbukser i stærke farver fra Taxi på Strøget. De unge mennesker i dag har vist lidt bedre smag end vi havde dengang i 00’erne. Til gengæld kommer de helt sikkert ikke til at have det ligeså sjovt over gamle billeder, som min årgang kan have det…

Desværre var der for frisk luft i provinsen til undertegnedes immunforsvar, og jeg er således blevet ukampdygtiggjort af en gedigen omgang forkølelse. I ved, sådan én der gør, at kraniet føles som en stor bobbel af snot, og halsen gør ondt. Jeg kan ikke smage noget, og det er altså temmelig kedeligt at skulle forestille sig, hvordan Marabou smager. Jeg kan heller ikke lugte – det er både meget rart og lidt upraktisk, at jeg ikke kan lugte, hvornår der er nogen, der lugter af bæ (for det meste er det Lillen).

Nu er vi hjemme igen med bilos og vejarbejde over det hele, så jeg satser på at være på højkant snarest! Indtil da kan jeg hygge mig med en omgang vasketøj. Det er utroligt, at så lille et menneske, kan producere så meget vasketøj. Jøsses, altså.

vask

10 thoughts on “(for meget) frisk luft”

  1. Dejligt indlæg, men lidt tåkrummende at læse den geografiske beskrivelse “i Jylland”. Som fynbo og eks-århusianer skærer det altså lidt i mine ører. Jylland er rigtigt stort, har du været i Nord-, Sønder-, Øst- eller Vestjylland? Jeg ved at det er en gammel traver, men vi andre “fra provinsen” må jo blive ved med at råbe op om det 😉 Ellers tak for en god blog.

  2. Jeg savner Kaffebrød har nu boet på Sydsælland I ni år og ikke fundet nogen Bager der laver og sælger Kaffebrød, må nok indse at selbst ist der Mann, er den eneste udvej af Kaffebrød tørken
    Have en skønherlig Torsdagsdag

  3. Jeg voksede også op med kaffebrød og det var altså lige uden for Næstved. Men har boet det meste af mit liv i Kbh og har endnu ikke se kaffebrød her, så kære Sofie, kender du stadig nogle steder i Kbh, hvor man kan få kaffebrød?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *