Uncategorized

Frokost med far

Min far har aldrig rigtig været nogen stor kok. Han har nogle hofretter, som han til gengæld kan lave med lukkede øjne: Små hakkebøffer med pommes frites. Pasta Cabonara. Stegte eller kogte pølser (fars tip er at putte et par dråber eddike i kogevandet, så sprækker pøllerne ikke). Til gengæld er han glad for mad. Især den mad, pizzariaet eller min mor laver.

I fødselsdagsgave havde min lillesøster og jeg foræret ham en frokost med hans to yndlingsmennesker (altså, os). Han valgte, at menuen skulle bestå af hakkebøffer med pommes frites og bernaisesauce. I dét øjeblik han sagde det vidste jeg godt, at jeg skulle lægge hjernen overordentligt i blød for at finde netop den menu på Vesterbro. Man kan ikke kaste en sten uden at ramme en burgerbar, en sushirestaurant eller et sted med 5-retters tasting-menuer. Det viste sig dog, at man heller ikke skal kaste en sten ret langt for at ramme en hakkebøf med fritter og gul sovs. For den findes midt på Enghavevej.

Dér ligger en restaurant med askebægre på bordene, dansk-top i højttalerne og en tjener der kalder folk for ”Mester”. En ren tidslomme. Jeg havde det cirka sådan her, da jeg sad med et menukort, der indeholdt karrysild, stjerneskud og friturestegt camembert:

Men min far e.l.s.k.e.d.e. det. Og han fik sin hakkedreng. Taget på den bygning, min søster bor i ude i 2400 København NordlæderVest brændte i går aftes. Og som hun sagde, kunne min fars hakkedreng snildt have gjort det ud for et nyt tag. Men han spiste sgu op, 350 gram, rub og stub.

Det var så hyggeligt, for det er ikke så ofte vi hænger ud, bare os tre. Det var også meget sjovt at gå 1992 på den. Men hvis jeg må bestemme næste gang vi skal spise frokost med far, så bliver det en burger. Eller noget med grøntsager i.  Komfortzonen, I ved 🙂

bøf

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *