Uncategorized

Godt nytår!

Lige om lidt er det et nyt år. Søren spurgte mig for et par dage siden, hvad jeg kunne tænke mig at spise her på årets sidste dag. Jeg svarede rejecocktail og pommes frites, som enhver fornuftig kvinde på 28 jo ville svare. Manden grinede og himlede med øjnene, for han havde åbenbart nogle ingefær-ristede kantareller, stor bøf, hjemmelavet portvinsglace og den slags i tankerne. Så det er blevet et kompromis med rejecocktail til forret, bøf og pommes frites til hovedret, og så cheesecake til dessert. Og chips. Og kransekage.

Vi skal fejre nytår alene, os 3. Jeg plejede at holde nytår sammen med 3 veninder. Vi spiste 3-retters, drak bobler og hørte Beyoncé. Når klokken blev derhen af, hvor man ikke burde cykle, cyklede vi gennem natten til noget fest et sted i København. Én af de bedste nytårs aftener jeg har haft var, da vi var i Berlin. Vi havde ”pels og perler” som tema for turen, men eftersom vi alle 4 var på SU, var der ikke nogen af os, der havde så meget som et stykke rottepels eller en enkelt lille perleørering. I stedet havde vi kunstige øjenvipper og rød læbestift, og det var mindst lige så godt! Vi spiste sushi, og dansede det nye år ind på en eller anden klub. Én af os (uden nogen form for tyskkundskaber) brugte hele natten på at flirte med en bartender, der kun kunne snakke tysk. Én gik i nytårsbuffeten, der bestod af kogte pøller og berlinere med syltetøj. Én havde vendt de kunstige øjenvipper omvendt, og havde fået frisuren badet i piña colada – og gik således ind i det nye år med et look som en drag-queen. Endeligt var der én, der dansede marathon-dans med en svedig japansk turist. Det var så herligt. Det samme var turen hjem gennem Berlins gader tidligt om morgenen – sneen faldt og gjorde byen helt stille, mens mørket blev brudt af lys fra de lejligheder, hvor resterne af nytårsfesterne stadig hang i.

Sidste år var jeg en lille smule gravid til nytår. Vi var hjemme hos os, og der var blevet sørget for lækker mad til damerene af Søren og hans venner. Jeg havde en palliettop på, der strammede over maven, og fik kvalme ved lugten af varmt kød. Ved 1-tiden dejsede jeg om i sengen. De andre var taget til fest, og mens der var brag og farver på himlen udenfor, lå jeg og tænkte på, at det ville være den sidste nytårsfest hvor jeg bare var Sofie. I år er jeg jo nogens mor.

Jeg tror det bliver alletiders aften i aften, for der er ikke nogen jeg hellere vil fejre nytår med end mit 70 cm. lange, brunøjede og buttede sidekick.  2015 var intet mindre end fantastisk, og 2016 kan bare komme an!

Jeg håber I får en dejlig aften, uanset om det er med stilletter og snav med fremmede, fjollede hatte, børnechampagne, gylp på palietterne eller en Pizza Hawaii foran fjerneren. Vi skrives på den anden side!

nytår

4 thoughts on “Godt nytår!”

  1. Godt nytår til dig, Sofie. Og tak for din skønne blog. Jeg er vild med dit ubesværede sprog og din ærlighed.
    Kh fra en, der holdt mormornytår med migræne, lakridskonfekt og venindesnak på sofaen.

    1. Tusinde tak for rosen – og godt nytår til dig. Bortset fra migrænen lyder det nu heller ikke dumt. Og sikke en fin blog du har 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *