Uncategorized

Hilsen fra de polske breddegrader

Krakow er…

… tæt på. Halvanden times flyvetur fra Københavns Lufthavn. Lillen sad for første gang på sit helt eget flysæde og spillede IPad. Store, dygtige pige!

… meget, meget smuk. Jeg havde forventet meget mere bombastisk og grå-brun arkitektur, men her er farver, krummelurer og brosten.

… kreativ. Her er fin streetart, lækre designbutikker og kreative typer med fuldskæg, sejt tøj og unge piger med cool solbriller og rød læbestift.

… fyldt med parker og små grønne oaser. Perfekt destination med små børn, med andre ord!

… så heldig at have et sommerfugle-museum. Og jeg er så heldig at have en far der troede, at det var en restaurant hvor man kunne spise sommerfugle. Vinge-lasagne, anyone?

… fyldt med kaffebarer, der ligeså godt kunne ligge på Istedgade, men som sælger god kaffe for det halve som på Vesterbro.

… stedet hvor man kan få alt muligt eksotisk slik. Se bare her, og det er rent lotteri hvad der faktisk gemmer sig indeni, for polsk er noget nær umuligt at regne ud:

… overrendt af damer med kyllingefarvet og kortklippet hår. Og med mænd i lidt for små t-shirts og stenvaskede knickers.

… tæt på Auswitz. Det var meget, meget tankevækkende at besøge de barakkerne, togskinnerne og krematorierne.

…. indehaver af nogle helt old-school brun/orange supermarkeder med alarm på Nutellaen og et udvalg der består af 25% sild, 25% fermenteret kål, 25% vodka og 25% Hvidt brød.

… stedet, hvor man kan få en pizza på størrelse med Fyn. For ca. 40 kroner 👌🏼

3 thoughts on “Hilsen fra de polske breddegrader”

  1. Det lyder helt fantastisk. Fløj I direkte? Havde I lillen med derind og lejede I en bil og kørte til Auswitch (Oswiecim hedder byen hvor det er right?)? Spørger fordi vi gerne vil derned til foråret og så er det rart at have det praktiske nogenlunde i orden 🙂

    1. Vi fløj direkte med SAS. Man må ikke have klapvogne med i Auswitz og turen tager 1,5 time i bus fra Krakow og derefter en obligatorisk rundtur på 3,5 timer… og så 1,5 time tilbage til byen. Vi lod Lillen tage en tur i Zoo med mormor og morfar 🙂 Vi kørte iøvrigt med busselskabet Lajkonik fra Krakow derud, pretty smooth! God tur når I når dertil 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *