Uncategorized

Hvordan gik det så med ikke at købe nyt tøj?

Tilbage i efteråret skrev jeg, at jeg ikke ville købe tøj de følgende 12 måneder. Og hvordan gik det så?

Det korte svar: Ad helvedes til.

Det lange svar: Jeg holdt den faktisk til marts måned. Jeg købte nogle enkelte ting på Trendsales, hvilket var i overensstemmelse med aftalen med mig selv – det var ikke nyt tøj, men preloved. Dét, der egentlig slog aftalen ud af kurs var, at jeg pludselig stod og manglede vintervenligt graviditetstøj. Jeg tænkte, at jeg sagtens kunne bruge mit graviditetstøj fra tidligere, for termin dengang og nu ligger kun 1½ måned fra hinanden. Hvad jeg ikke lige havde forudset var, at maven denne gang voksede helt vildt hurtigt, fordi det hele ligesom havde været udspilet en gang før – og derfor stod jeg i starten af året og manglede tøj som mit udspilede maveskind ikke lignede en indeklemt rullesteg i. Jeg tømte Danefæ’s webshop for tunikaer og rummelige kjoler, simpelthen.

Nu det alligevel var gået i vasken med ikke at købe nyt tøj, tog det lidt overhånd. Jeg har købt en del i yndlingsbutikken & Other Stories. Jeg har købt en lyserød glimmer-nederdel, nogle nye sko, prikkede bukser, stribede bukser, en slå-om kjole og et par overalls. Blandt andet. Jeg tror det skyldes, at jeg begynder at kunne se enden på dét der med at være gravid, og jeg glæder mig sådan til at kunne have pænt tøj på igen, hvor man – hold nu fast – kan se noget talje! (… Selvom jeg udmærket godt ved, at mit barselsoutfit 99% af tiden helt sikkert bliver noget med bløde bukser og en lettere forvasket og/eller plettet bluse).

Men det går ikke. Og derfor er det slut igen, når vi rammer den 1.6. Basta.

Jeg har brugt nogle dage på at rydde ud i mit klædeskab og lave bunker til loppemarked og genbrug. Og jøsses, hvor er der meget! På en eller anden måde føles det simpelthen så rart at få ryddet ud og ryddet op – også selvom det er frygteligt, hvor mange poser med tøj jeg har, der egentlig ikke fejler noget som helst andet end bare ikke lige at være dét jeg gerne vil gå med. Da jeg læste modevidenskab i Stockholm var jeg til forelæsning med en dame der sammenlignede det masseproducerede, billige og trendbaserede tøj med en slags modeverdenens McDonalds: Det er ikke rigtig godt for noget eller nogen – især ikke for miljøet.  I stedet opfordrede hun til kvalitet, tidsløshed og mindre udskiftning i gaderoben. Den er jeg egentlig med på, men det kræver altså noget øvelse i praksis at ændre sit forbrugsmønster helt. Det er en proces.

Nu vil jeg finde mine solbriller, lave mig en kop kaffe og vralte ned til den nærmeste genbrugsbutik med første omgang tøj. Måske jeg skulle runde Paradis Is på vej hjem – jeg vil gerne smager deres Kinder Bueno-is! Nyd solen og onsdagen <3

 

1 thought on “Hvordan gik det så med ikke at købe nyt tøj?”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *