Uncategorized

I fødselsdagsgave ønsker jeg mig lidt tid til mig selv. Og en espressomaskine.

I formiddags var jeg ude at gå en tur. Mit hår var halvvådt efter et forhastet brusebad, og jeg havde kun nået at rede det i den ene side. Jeg havde beskidte kondidrenge på fødderne, der fuldendte mit outfit bestående af forvaskede strømper, nogle fjollede stumpebukser og en bluse, der egentlig ikke burde komme ud i dagens lys. Og så havde jeg en sovende baby på maven.

Men til gengæld havde jeg neglelak på! Dén fik jeg lagt forleden midt på Amager Fælled, i blæsevejr og mens jeg mekanisk rokkede barnevognen med den ene fod. Jeg havde Stevie Wonders ”Master Blaster Jammin’” bragende i ørebøfferne og havde lyst til at lave en lille sejrsdans over, at have en baby, der sov i sin barnevogn. Sagen er nemlig den, at hun nægter at sove andre steder end på eller ved siden af mig. Og selvom det er hyggeligt, så er det også ret upraktisk. Det er svært at tømme opvaskemaskine eller tage et bad med en baby i vikle. Når Lillesøster er vågen, og godt kan ligge og daske lidt til Lamaza-vennerne selv, styrter jeg rundt for at gøre lige præcis dét. Og som Knud sagde i Den Eneste Ene, så skal man ”sgu snakke med børn”, så dét bruger jeg selvfølgelig også tiden på. Det giver mig rundt regnet ingen tid til fx at rede begge sider af mit uglede hår.

Det var en engangsforestilling, det dér med at sove i barnevognen, for det er ikke lykkedes mig siden. Lillesøster bor altså på mig, og på en måde føles det lidt som om jeg er gravid i 12. måned.

Jeg tror ikke på at man kan give så små børn dårlige vaner eller forkæle dem, så jeg gør selvfølgelig bare, hvad damen gerne vil have. I morgen har jeg fødselsdag, og jeg ønsker mig bare én ting: Lidt tid til mig selv, hvor jeg kan lægge neglelak OG vente på, at det tørrer. Eller hvor jeg kan læse et par sider i en bog. Eller bruger mere end 4 minutter på at spise noget. Og nårh ja, jeg ønsker mig også en espressomaskine og en skjorte. For jeg ved jo godt, at der kommer et tidspunkt, hvor jeg igen kan drikke varm kaffe og have noget tøj på, der ikke bare var dét, der nu engang lå øverst i bunken….

Men når den tid kommer vil jeg garanteret savne at have det lille åndedræt og de bløde kinder helt tæt på mig hele tiden og altid. Jøsses, mand. Ain’t no hood like motherhood.


8 thoughts on “I fødselsdagsgave ønsker jeg mig lidt tid til mig selv. Og en espressomaskine.”

 1. Snarligt tillykke!
  Har du overvejet at få Maria Erichsrn fra Kiropraktorerne på Nyelandsvej 2 (yes lige ved siden af freb.centret og metro) til at kaste et blik på hende. Måske er der noget i klemme som gør lillen ikke kan ligge behageligt udstrakt og derfor gerne vil krummes i vikle? Min lille søn skreg i autostolen for hans skulderblad sad fast fra fødslen, som var meget meget hurtigt, så når han blev spændt op i selen blev han trukket ud på måde der gjorde ondt på ham. Et besøg og han var den lykkeligste lille baby som kunne bevæge hele kroppen 🙂
  Og hvis der ikke er noget. Så gør Maria heller ikke noget.
  Bare en tanke 🙂 Men gå til en babyspecialist som fx hende.
  Hav en god dag i morgen!

  1. Tak! Av det lyder ikke rart med sådan et skulderblad – stakkels lille mand! Jeg tror ikke det er dét, for hun ligger fint udstrakt når hun ikke er træt eller sulten. Men tak for tippet, jeg vil skrive mig det bag øret til hviiiis nu (7-9-13) 😘

 2. Tillykke med fødselsdagen 🇩🇰 Og tak for en rigtig god blog. Jeg har selv en pige på næsten tre år og en på vej, så det er så hyggeligt at følge med hos dig 😊

 3. Min søn er ca en måned ældre end jeres lillesøster, og jeg har været igennem det samme! Jeg har næsten grædt over, hvor gerne jeg ville have at han sov i barnevognen. Så dumt, men hans storesøster sov så gode lure i den, og jeg savnede de der meget mange gåture. Som man jo på ingen måde har tid til på barsel 2. Men alligevel.
  Nu sover han i den, og sover nærmest bedst i den.. så nu savner jeg at han kan tage lange lure indenfor..

  1. Andrea, jeg tror lige du reddede min dag! Hvornår begyndte han at ville sove i barnevognen? Og gjorde du noget særligt?

   1. Jeg vil sige, at det er blevet rigtig godt i løbet af de sidste par uger. Måske tre ugers tid. Jeg har bedst erfaring med at lægge ham i barnevognen til lur nr. 2, som for vores vedkommende er omkring kl. 10.30/11. Jeg ved selvfølgelig ikke om det er de her ting, der har gjort forskellen, men jeg har svøbt ham i dynen, og lagt et tæppe henover. Derudover er jeg begyndt at bruge en nusseklud (han vil selvfølgelig heller ikke bruge sut), så barn nr 2 er på mange måder at opdage totalt nye måder at gøre tingene på. Nussekluden ligger helt oppe i hans ansigt, så han hele tiden dufter til den. Og så tror jeg egentlig også bare, at han har det ret lækkert over, at det ikke længere er så varmt.
    Og en sidste ting (som sundhedsplejersken nok ikke vil juble over, at jeg skriver!), så lægger jeg ham lidt på den ene side, men han ligger rimelig fast, så han burde ikke rulle nogle steder.
    Håber du kan bruge nogle af rådene. Føler mig næsten helt som Lola! 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *