Uncategorized

Ideér til pakkekalender og lidt god jule-karma

Nu er det ikke fordi domænet her skal blive en slags krea-univers, vel (… altså, det ville nok også blive ret kedeligt, når jeg hverken kan strikke/hækle/bage eller har tålmodighed til noget, der tager mere end 30 minutter at lave – jeg har fx været i gang med en Gurli Gris perleplade i et halvt år). Men jeg vil gerne dele lidt inspiration til pakkekalender. Jeg har lavet én til Lillen i år, og det tog mig lidt tid at komme i gang, fordi jeg ikke helt kunne finde ud af hvad jeg skulle pakke ind – jeg vil nemlig helst undgå 24 pakker med skrammel fra Tiger og Søstrene Grene. Hvis der er noget, vi ikke mangler, så er det skrammel. Jeg har i stedet satset på noget mere bæredygtigt og brugbart. Det vil sige noget, jeg ville have givet hende alligevel, noget, med god legeværdi og en del, der er købt brugt på Reshopper. Det tog lidt tid at købe, hente og pakke – men jeg har hygget mig med det. Og så glæder jeg mig fantastisk meget til at gå og lægge gaver i Lillens julestrømpe. Sidste år havde jeg også lavet en pakkekalender, men helt ærligt, så var jeg mere oppe og ringe over konceptet end Lillen. Hun var simpelthen for lille. Men i år er hun tre, og jeg er sikker på, at det bliver en succes 💫

Hvis I kan bruge nogle ideér til kalendergaver, er indholdet i pakkerne herhjemme:

-> Glimmer-hårpynt: Hårbøjle, hårspænder og elastikker. Hver morgen bliver rodebunken pyntet med en håndfuld lyserøde og glimtende hårspænder, der stille og roligt forsvinder på Børnehavens Evige Jagtmarker. Nu kan lageret blive fyldt op.

-> Glimmerstrømper. Hun har ét par, og det er indimellem en kamp at få lov til at vaske dem. Ifølge Lillen er det ikke nasty, at have de samme strømper på tre døgn i streg. Ja døgn, fordi hun elsker dem så meget, at hun sover med dem på.

-> Udklædningstøj: En hekse-kjole og en havfrue-hale.

->  Et par jeans med et lyserødt hjerte på. Fordi lyserødt åbenbart er det bedste i hele verden, når man er 3 år.

-> Træ-legemad fra Mamamemo: Is, toast og kakaomælk.

-> Et par kjoler fra Molo, fundet på Reshopper.

-> Bøger. Man kan finde mange fine, brugte bøger. Herhjemme hitter især Alberte Windings bøger om Betty – også hos de voksne.

-> Snacks: Rosiner, ”vingummier” og små chokolade-julemænd.

I en af minimalist-grupperne på Facebook var der et forslag om en pakkekalender, der hver dag indeholdt en seddel med en aktivitet, barnet kunne lave sammen med forældrene. Og tanken er smuk synes jeg. Vores eftermiddage er bare alt for hell-hour til, at det ville kunne lade sig gøre. Måske i fremtiden?

Og lad mig så lige fremhæve www.nissepakken.dk, hvor man kan sende en pakkekalender med brugt legetøj videre til en familie, der ikke selv har råd til at købe 24 gaver. Dét er altså god jule-karma.

Nogle gode ideér på linjen? Til pakker, alternative julekalendre eller andet? Så byd gerne ind her 👇🏼👇🏼👇🏼

3 thoughts on “Ideér til pakkekalender og lidt god jule-karma”

 1. Fine ideer! Især den med Reshopper. Det havde jeg ikke lige overvejer.

  De seneste år har jeg også hygget mig med at lave en adventskalender med skrammel. Men i år er hun blevet for stor, synes jeg, OG der er kommet endnu et barn til. Helt ærligt kan jeg ikke overskue kalendre til begge børn de næste mange år, så jeg har slået dem sammen til en familiekalender. Ved ikke om jeg er genial eller så praktisk, at jeg har dræbt julestemningen på forhånd.

  Vi skal have Vitellos julebog med 24 historier 1. søndag i advent. Og småkageudstikkere 2. søndag i advent til at bage og jule hele den dag. 3. og 4. er ikke besluttet, men det bliver også noget, der lægger op til, at vi kan lave noget sammen. Perlegrej og måske noget godt malegear.

  1. Du må give en tilbagemeldning på familiekalenderen, når du har gjort nogle erfaringer! Det lyder virkelig hyggeligt. Og nu fik jeg helt lyst til hjemmebag… (sagde damen, der lige har støvsuget en bøtte is)😂

   Genialt med Vitello, den må jeg også have fingre i.

 2. Hvor hyggeligt – jeg tror det bliver så hyggeligt at lave til børn, når jeg engang skal have dem. Jeg har selv fremvist dem til min kæreste idag på bloggen – elsker simpelthen at købe ind til den 😀

  – A

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *