Uncategorized

Ikke noget med hokus-pokus-olie og underlige frø her: Køleskabsgrød for dummies.

 

Morgenmad er uden tvivl mit yndlingsmåltid, og det har det været så længe jeg husker. Da jeg gik i folkeskole lavede min far hver morgen en tallerken med 3 halve kryddeboller: 2 med smør og 1 med pålægschokolade, flankeret af et glas juice og en kop varm kakao. Det var altså før der var noget, der hed sukkerpolitik, fuldkorn og økologi forstås.

Da jeg studerede lavede jeg altid en morgenkomplet med havregrød fyldt med rosiner, æbler og en masse kanelsukker til mig selv – den kørte jeg ned til smoothie,  stearinlys og morgen-tv i min stue, der var indrettet i 1001-nats tema (oh yes, auberginefarvet væg, masser af puder og bordelagtige gardiner. Der var ikke et øje tørt i 2500 Valby). Jeg har ikke tal på, hvor mange gange, jeg troede at jeg havde glemt at slukke stearinlysene. Det havde jeg aldrig, men til gengæld kom jeg tit til forelæsning helt svedig og lidt for sent på den.

Hvis ikke det var for den sidste rest af selvbeherskelse, ville jeg bruge hver morgen på at spise chokomysli og frøsnappere. Men det gør jeg (desværre) ikke – kun i weekenden. I stedet kører jeg som oftest en portion yoghurt ind. Jeg er ikke sådan én kan overskue at lave omelet, bage pandekager eller lave vilde smoothies med mærkelige olier om morgenen. Hvis det tager over 5 minutter at lave, er det ikke noget for mig. Her vil jeg introducere et helt genialt koncept, der vist ikke engang tager 5 minutter at tilberede: Køleskabsgrød! Ikke noget olie, mandelmælk og hampefrø her. Den er cut to the bone, men smadder lækker:

Om aftenen hældes 2 dl mælk og 2 dl havregryn i en krukke/skål/boks. Man kan evt. pimpe den med lidt frø eller kerner. Om morgenen røres det sammen med et par spiseskefulde yoghurt eller skyr, lidt sirup og toppes med dét man nu synes. Jeg har brugt friske figner, æbler eller banan og en omgang mandler. Et voilá!


img_9222

PS: Hvis man er så doven, at man synes dét er en voldsom omgang at blande sammen – hvilket også er helt cool – kan jeg anbefale denne fra Urtekram.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *