Uncategorized

Indretningstips til at sikre påskehyggen

Sørg for et veldækket påskebord. 

Et veldækket påskebord sætter en skøn ramme om de hyggelige måltider, påsken er fyldt med. Hvorfor ikke tænke ud af boksen og pynte med et stort plastic-skrammel af en Playmobil-børnehave, istedet for kedelige påskeliljer eller uinspirerende grene fra haven?

Stil også gerne en skål med Instagram-venlige snacks, såsom agurkestave, placeret i midten – selvfølgelig i noget pænt keramik, eller en trendy plasticskål i en glad farve. Hvis du virkelig skal pifte påskebordet op, så vil jeg anbefale en (brugt) sok. Jeg synes at den sætter stemningen på den autentiske men stadig klassiske måde.

Spred lidt hyggestemning. 

At sprede en rar stemning i indretningen, kræver lidt forberedelse – men jeg skal selvfølgelig nok vise dig hvordan! Først og fremmest er brætspil altid en hyggespreder. Lad dem gerne ligge fremme, eventuelt spredt ud over gulvet, og du kan sagtens blande flere spil – her er det Vildkatten i Gurli-Gris udgaven og et Ramasjang-billedlotteri i skøn forening.

Lad gerne et legetøjs-kasseapparat, en dukke, en bamse og andet legetøj ligge fremme, og husk ikke at lukke skabslågerne (eller kommodeskuffer, eller hvad der nu er hjemme hos Jer). Det er også rigtig hyggeligt at bruge overfladerne til et påske-inspireret stilleben. Du kan se eksempler på veludførte stilleben på sofabordet eller i lænestolen.

Sørg for, at der er plads til børnenes leg og kreativitet.

Skab nogle omgivelser, som indbyder til fordybelse og sjov for børn såvel som voksne. Man kan med fordel benytte gulvarealet til at vise fx klæd-ud tøjet frem, og husk ikke at rede sengene, så de istedet kan bruges til fx at bygge hule i. Lad gerne nogle små stykker legetøj ligge spredt, så det bliver til en underholdende forhindringsbane, at skulle ind på børneværelset – en Barbie-potteplante er oplagt, men legoklodser kan også bruges (alle synes det er sjovt at se far danse, når han får den lille, skarpe plasticklods under fodsålen).

Skab plads til samvær.

Det essentielle i påsken – udover alt Jesus-halløjet – samværet med vores kæreste. I disse tider er samværet måske overvejende digitalt, men derfor skal rammerne stadig være gode.

Skab gerne en hyggelig oase i sofaen, og her er det vigtigt med to fokusområder: For det første skal puderne arrangeres på den helt rigtige måde, dvs. balancerende på ryglænet og med et smart ombuk på midten. For det andet er det vigtigt at få sofaen til at signalere, at livet leves lige hér. Dette kan fx gøres ved at lade lidt yoghurt tørre ind på én af hynderne, eller putte rosiner i sprækkerne mellem hynderne.

Skab også gerne siddepladser til de allermindste, dette kan gøres ved at sætte en Bobles-figur i moderigtige farver og med masser af patina forrest. En flet-kurv kan også gøre det ud for en siddeplads. Nu mangler der bare lidt stearinlys og Rasmus Seebach på anlægget, og så er påsken sikret. Kan I se det for Jer?

Glædelig påske 🐥💛

10 thoughts on “Indretningstips til at sikre påskehyggen”

 1. Hahaha…. Hvor skønt. Var lige ved ikke at læse det, fordi jeg egentlig ikke ville se på nogle perfekte påskeborde. Men det her var lige, hvad jeg trængte til.
  God påske!

  1. Jeg tror aldrig nogensinde, at jeg kommer til at dække er perfekt påskebord Johanne! Dertil er jeg alt for… skal vi kalde det laissez-faire? Jeg lover, at du aldrig støder på Royal Copenhagen, hør-servietter og nuttede kyllinger i perfekt orkestreret farveskala herinde 🧡 PS: Tillykke med den nye bil!

 2. Tak for de smukke billeder – sikke et overskud og fantastisk skødesløs charme, du bringer højtiden med dine ideer🧡🌈🐣.
  Den giver resten af insta og blogland baghjul,
  big time, det der – karsemælkebøtter og påskeæg fra Royalcopenhagen, go home,
  I say💪🏻

  Go’ påske

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *