Uncategorized

Jeg elsker mine små børn, men jeg elsker også tanken om, at jeg en dag ikke er så træt, slidt i kanterne og rundtosset mere

Klokken er 18.56. Lillen løber rundt om køkkenbordet, men hun råbende tæller “…16…17…18”. Hun har en Alfons Åberg-kjole omvendt på, hun er hoppet i et par alt for små sandaler hun har fundet i bunden af en kasse, og tidligere idag efterspurgte hun en saks, så hun kunne klippe perlerne af sin trøje. Vi har ledt efter en plastic-edderkop på 1 x 1 centimeter  i hele lejligheden, og vi har diskuteret, hvorvidt man må sove i babyindsatsen til ladcyklen (det må man ikke). Og selvom jeg lige har vasket gulv, ligner det allerede bunden af Utterslev Mose igen.

Der er babylort i voksi-posen, fordi jeg fik babyen til at tage en lur i barnevognen ved at bruge mit trick BOBF – bending over breast feeding. Det indebærer at stå i en akavet stilling lænet ind over vognen, mens man maser sit bryst ned i hovedet på babyen. Jo mere trænet man er, jo længere tid kan man praktisere BOBF før mælkesyren og/eller kramperne indtræder. Bortset fra luren har babyen været små-sur hele dagen, så nu har jeg givet op og vi er gået i seng. Jeg ligger ovenpå bogen om “Lottes Børnehavenner” og savner dén is med cookie dough, der ligger i min fryser.

Indimellem føles det som om, at min hjemmelavede familie et et cirkus. Eller en flok teenagere på intravenøs Red Bull. Eller som et hvepsebo. I er nok med. 

Fra tid til anden får jeg sådan en små-panisk følelse af “åh nej! De må ALDRIG blive store” og andre gange, som nu, virker det knap så afskrækkende med to store piger, der bare gerne vil sidde på værelset og …spise chips, eller hvad de unge laver nu til dags. Jeg elsker mine børn, og jeg elsker at de er nuttede og små, men jeg elsker også tanken om, at jeg en dag ikke er så træt, slidt i kanterne og rundtosset mere. 

 

4 thoughts on “Jeg elsker mine små børn, men jeg elsker også tanken om, at jeg en dag ikke er så træt, slidt i kanterne og rundtosset mere”

 1. De spiser VIRKELIG mange chips, de der unge mennesker. Og drikker sodavand. Så på et tidspunkt kommer der en anden form for overskud – også selvom jeg personligt synes, at jeg nu er nået dertil, hvor der retfærdigvis burde være meget mere af den. Men det er nok bare på grund af det dersens arbejde, som for mit vedkommende er den instans i mit liv, der render rundt med Alfons Åberg-kjolen omvendt på…?

  1. Årh mand, det er jo en helt anden snak når man også skal virke som en, der ved hvad hun laver, på en arbejdsplads. Jeg ved slet ikke hvordan det skal gå når barslen er slut – hvornår skal man så handle ind? Støvsuge?

   Tak for heads up med chipsene og sodavandenene – så ved jeg da hvad børnepengene skal gå til 😉

   God dag 🙌🏼

   1. Det bliver nemmere, også før de bliver store. Det synes jeg i hvert fald. Nu med en på 1,5 og en på 3,5 er det allerede noget nemmere end den gang den ene var baby. Pludselig nærmer de sig ligesom hinandens behov. De spiser det samme, man kan putte dem samtidig, de kan lege (en lille smule) sammen osv. Der er selvfølgelig stadig dage (og nætter) hvor man bare har for få arme og det hele sejler, men de bliver færre og færre. Hold ud! Og så tænker jeg tit på alle de weekender og ferier hvor mine børn forhåbentlig aldrig skal kede sig, fordi de har en legekammerat i hinanden.

    1. Det er jo (næsten) indenfor nærmeste fremtid! Dejligt at høre at det bliver nemmere med mere ens behov, for det et altså lidt en kunst at kombinere 3-4 daglige lure med en, der har fuld knald på fra 7 til 19. Tak 🙌🏼

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *