Uncategorized

Julen 2016: En dygtig nisse, voksen-gaver og en tur i akutmodtagelsen

Julen 2016 slutter med regn og blæsevejr. Det er ret hyggeligt, for jeg sidder indenfor med friskbagt banankage og Lillen sover sødt i de tilstødende gemakker. Vi er tilbage på Vesterbro, resterne af julemaden er væk og jeg skal til at pille julepynt ned. Altså de tre ting, jeg har.

Det har været en alle tiders jul fordi…

… Lillen havde stor optur på over træ, gaver og gæster. Sidste år var hun 4 måneder gammel, tandløs og temmelig immobil. Så meget sjovere i år! Jeg glæder mig allerede til næste år!

… Vi fik lov til at pynte juletræet da vi kom til forstæderne den 24. Og lad mig bare sige, at mine forældres samling af juletræspynt er helt perfekt! Der er ikke noget Bo Bedre over dét, men til gengæld er der fuld skrald på palietter, plasticperler og ting, der er skævt klippet.

… Maden sad lige i skabet. Saftig and, kartofler med masser af sukker på og verdens bedste ris a la mande. Og så var terassen fyldt med perfekt tempererede nisseøl.

… Det ikke virkede fjollet at danse om juletræ, når nu der var et barn til stede – og især ikke når barnet spruttede af grin og baskede med arme og ben af begejstring undervejs. Til gengæld gik der flitsbue i dén, da vi havde sunget “På loftet sidder nissen” færdig.

… Min veninde havde givet mig en masse havregrynskugler, og de var SÅ gode. Så så man lige mig komme til juleaften med noget hjemmelavet! Til gengæld var der ikke rigtig nogen der rørte mine brændte, deforme brunkager – mærkeligt nok.

… Lillen var verdens bedste nisse. Hun blev hældt i en fin rød kjole og nisshue til lejligheden, og var mega sej til at fiske gaver frem under træet. Men det bedste var, at når der nogen der åbnede en gave sagde hun ”ÅÅÅÅRRRRHHH” og så helt overrasket ud i ansigtet. Og der var ikke engang noget med at ville have alle gaverne selv.

… Jeg fik mega gode gaver. Både virkelig voksen-agtige gaver som nye gummistøvler, undertøj og et førstehjælpskursus, men også de dejligt ufornuftige såsom smykker og en fin skjorte.

… Min lillesøster blev meget glad for den farvestrålende diller-formede oplukker i træ, jeg havde købt til hende på Gran Canaria (altså hun fik også en rigtig gave, ikke?).

… Jeg har slappet af og har set en masse ”The Fall” på Netflix og spist mig stor og stærk i bridgeblanding og marcipan. Desværre er Søren slet ikke en god serie-buddy, for han vil kun se ét afsnit af gangen. Det er jo ikke sådan det fungerer, for så når vi jo først igennem tre sæsoner når jeg har fået grå hår og Lillen er flyttet hjemmefra. Tsk.

Til gengæld var første juledag knap så fed. Vi overnattede i forstæderne, og min mor havde dækket et fint morgenbord. Lillen var over det hele og lige pludselig var der varm Earl Grey the på de små lår. Lillen skreg, min mor skreg ”VAAAND PÅÅÅ!!!” og jeg spænede ud til badekaret og tændte for bruseren. Dér sad vi så de næste 2-3 timer og skyllede, sang Lille Peter Edderkop og én af os tog sig en gedigen lur midt i seancen.

Vi var en tur forbi akutmodtagelsen og fik pakket andengradsforbrændingen ind – og når hun har strømpebukser på ligner dét, at hendes ben er erstattet af Barpapappa. Men hun tager det som en trooper synes jeg. Seje, dygtige, store Lillen <3

dsc04264

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *