Uncategorized

Kan man finde sin zen på færgen mellem Århus og Odden? Svaret er åbenbart ja.

I onsdags kørte vi tværs over Sjælland – fra Amager til Odden. Morgenen var stresset, og vi var nødt til at lade opvasken fra morgenbollerne stå, for at kunne nå færgen til Århus. Bilturen til Odden var lang, for den 1-årige er *ikke* glad for bilkørsel, selvom der både er børnemusik, kiks og underholdning ad libitum. Jeg er heller ikke glad for at køre bil, fordi jeg nemt bliver køresyg. Således ankom vi til færgen med en kvalm mor, et hidsigt barn, ”Bim Bam Busse” for fuld udblæsning og snacks udover hele bagsædet. Vi kørte ombord, gik op og der var alt for mange mennesker på alt for lidt plads, og den karakteristiske færgelugt af friture og rengøringsmiddel hang i luften. Lillen ville virkelig gerne ind på det klaustrofobiske legeområde, hvor sekshundrede overgearede børn tumlede rundt på alt for lidt plads. Jeg var presset på alle mulige måder og tænkte, at jeg egentlig hellere ville have slået mine knæ til pulver med en teske, end at sidde i legeområdet. Men. Jeg tog en dyb indånding, købte en stor kaffe og tog pigerne med hen til Sodoma og Gomorra. Og på en eller anden måde sænkede freden sig helt uventet – jeg kunne sidde i hjørnet og drikke min kaffe i fred mens mit afkom legede, og min puls faldt betragteligt. Jeg havde aldrig nogensinde troet, at jeg skulle gå i zen midt på færgen med bObles og bussemænd om ørerne. Men det gjorde jeg. Jeg blev endda helt og aldeles blød om hjertet da jeg så, hvordan den store passede på den lille mellem alle de andre børn. Mit lille søster-team ❤️

Da færgen ankom til Århus kørte vi nordpå, næsten så langt vi kunne komme. Dér brugte vi 3 dage på at lave vandkamp, tage på loppemarked (af den autentiske slags, hvor folk sælger deres gamle underbukser og en vase a la 1992), gå ture langs vandet, være til havnefestival, drikke hvidvin om aftenen til lyden af bølgeskvulp, kigge efter brandmænd, dådyr og muslingeskaller, stege pandekager og få en håndfuld myggestik. Jeg prøvede SUP for første, men helt sikkert ikke sidste, gang. Hold op mand, der er smukt i det nordjyske! Jeg vil gerne tilbage en dag.

Lørdag kørte vi sydpå til mine svigerforældre i Fredericia, hvor den stod på regnvejr, legeplads, kaffebrød og dén slags opmærksomhed, som kun bedsteforældre kan give. Aftenerne brugte jeg på at se film med min svigerfar, hvor jeg blandt andet hikstede mig igennem slutningen af af A Star Is Born – og jeg har lyttet til soundtracket på repeat lige siden.

I går kom vi hjem. Der lugtede der top-ulækkert i hele lejligheden, fordi bolledej-opvasken havde hygget sig lidt for meget, og åbenbart havde gæret videre, mugnet eller noget andet. Men vi var hjemme. Vi er hjemme. Og vi skal bruge resten af ferien lige her☀️

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *