Uncategorized

Kan man give ungen et efterfødselsbind og en stak pandekager med i børnehave, når hun skal bruge rekvisitter til at fortælle om sin sommerferie?

Det er søndag lidt endnu. Således er der også kun lidt tilbage af 3 ugers ferie for Lillens vedkommende og 4 ugers barsel for min mand. I morgen starter hverdagen igen, og det er slut med at vågne langsomt til Emil fra Lønneberg, spise amerikanske pandekager til morgenmad og med at bruge dagene på stranden eller på legepladsen. For Lillen og Søren vender hverdagen tilbage på noget velkendt, nemlig børnehave og arbejde. Jeg skal derimod finde mig til rette i en ny hverdag – og jeg glæder mig! Det har været hyggeligt og rart med så meget tid sammen, men det bliver også godt at kunne fokusere på barselslivet med alt hvad det indebærer af lange timer i sofaen, kold kaffe, gåture med podcast i ørene, fedtet hår og tid med de venner, der af en eller anden grund har tid til at ses midt i arbejdstiden.

At ferien er slut og Lillen skal tilbage i børnehave indebærer også noget, jeg har prøvet at undgå at forholde mig til i løbet af de seneste uger: Feriekufferten. Børnene på Lillens stue får en lille pap-kuffert med hjem, når de holder ferie. Ideén er, at den skal fyldes med ting, som barnet kan bruge til at fortælle de andre om ferien, når de kommer tilbage. Men helt ærligt, hvad lægger man i kufferten, når man har brugt tre uger på at… hygge sig? Man kan jo ikke lægge en stak pandekager og et efterfødselsbind i kufferten, vel?

Jeg har ikke kun undgået feriekufferten, fordi jeg ikke vidste hvad jeg skulle lægge i den. Jeg har også undgået den fordi jeg kunne mærke, at det mest af alt var for pædagogernes skyld, at jeg skulle finde på noget godt at lægge i (man gider jo ikke være dén slags forælder, der er super utjekket – dem, hvis aldrig har skiftetøj liggende og hvis tur-madpakke består af fem pølsehorn fra Bilka-bageren. Og altså også dem, der vender tilbage med en tom feriekuffert.) Hvis jeg kender mit afkom ret, så er det sikkert noget helt andet end dét, jeg tænker har fyldt i vores sommerferie, hun vil fortælle om –  eller også vil hun stikke dem en røverhistorie. Det gjorde jeg selv dengang jeg efter en ferie fortalte pædagogerne i min børnehave, at mine forældre var blevet skilt, og at min far havde fået job som gadefejer i Disneyland… Mine forældre er stadig gift, min far har aldrig fejet andet end køkkengulvet i parcelhuset og jeg tror egentlig bare at vi havde været i Jylland. Men altså, douze points til Sofie 4 år for historien.

Nu vil jeg ikke trække spændingen længere: Jeg har lagt en håndfuld skaller fra Amager Strand, en ispind og en tegning med Lillen og Lillesøster i kufferten. Og om 2 måneder får vi kufferten med hjem igen. Pis.

4 thoughts on “Kan man give ungen et efterfødselsbind og en stak pandekager med i børnehave, når hun skal bruge rekvisitter til at fortælle om sin sommerferie?”

  1. Gad vide, om de pædagoger selv ville synes, at det var fedt at få udleveret kufferten, når de skal på ferie. Jeg har to børn på nu 6 og 9 år, og har fået udleveret et ganske pænt antal nisser til jul, klassebamser osv, der skulle opleve ting, drille, og selvfølgelig dokumenteres, både på skrift og i billeder (man kan lige så godt anskaffe sig en printer til billeder, når børnene starter på institutionslivet…). Jeg bliver lidt træt, og synes egentlig ikke, at det er fedt, at man også som voksen skal have “lektier” med på ferie.

    1. Jeg har prøvet men abstraktionsniveauet var ikke helt til det. Hun proppede kufferten med de der dyre plastic-dyr, som hun ikke har leget med i flere måneder, og dem var jeg ikke helt parat til at donere væk 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *