Uncategorized

Kulde og kanelsnegl

Her går man i en jakke til 4000 kroner, og så er det fandme koldt!”  råbte den ranglede, unge mand foran mig. Jeg ved ikke hvem han snakkede til, men jeg kan godt forstå han frøs – jakken var ca. 5 numre for lille, og på fødderne havde han kondisko. Til gengæld gik han som en, der havde en kummefryser mellem benene, men det er åbenbart dét, der er smart nu til dags.

Jeg kan godt huske dengang det var vigtigere at være smart end varm. Jeg har ikke tal på, hvor mange morgener i minusgrader, jeg er cyklet afsted i nylonstrømper. Eller hvor mange år jeg har brugt læderjakken liiidt for længe ind i vintermånederne. Hvis der er noget man lærer af at være på barsel om vinteren, så er det at klæde sig varmt på. Vi snakker strømpebukser under bukserne. Uldne trøjer. Store strømper i vinterstøvlerne. Am I right?

I dag er fandenfisemig kold – flot, men kold. Jeg var ude at trille med barnevognen tidligere, men da mine fingre var blevet så kolde at jeg ikke kunne mærke dem mere, parkerede jeg vognen og satte mig ind på en café – og lige da jeg havde fået min kaffe, vågnede Lillen. Selvfølgelig. Nogle gange tror jeg, at babyer kan fornemme, hvis man hygger sig lidt for meget uden dem. Så vågner de, eller begynder at brokke sig. Aldrig har jeg hældt en stor kaffe ned i svælget så hurtigt.

Nu er hun gået omkuld igen, Lillen. Heldigvis, for jeg købte en smadder lækker kanelsnegl med hjem, og kunne ikke spise den – hver gang jeg prøvede, kiggede hun sultent på den. Overvejede et kort øjeblik at lave en Mor Jette* og blende halvdelen til hende, men det er vist ikke helt godt. Så må jeg jo spise den selv.

Jeg håber I får en aldeles fin eftermiddag og aften. For undertegnedes vedkommende byder aftenen på Netflix and chill. Altså ikke på Tinder-date måden, men på mor og far-måden. Det betyder at der i rekordfart bliver kørt en portion slik ned, og at jeg ser et halvt afsnit af noget, indtil jeg falder i søvn ved 21-tiden. Men det skal man bestemt heller ikke kimse af.

(*Mor Jette er en deltager i programmet Mig & Min Mor på Kanal 4. Hun har på grund af overvægt fået en gastric bypass der gør, at hun ikke kan spise rigtig mad – heldigvis får hun en genial idé: Man kan nemlig godt blende en othellolagkage.)

kanelsnegl

 

6 thoughts on “Kulde og kanelsnegl”

  1. You are so right. I det hele! Påklædning i kulden, baby-censor ift. Hygge og Netflix og chill på forældre måden.
    Mor Jette forklaringen var dog totalt overflødig😉

  2. Hørt! Mit tøj er varmt og beskidt 😜 har endda investeret i rigtige vinterstøvler for første gang siden det var en ting mor betalte. Det er rart!

  3. Hov, hov! Mor-Jette blender en Othello lagkage MED Mathilde kakaomælk. Det skulle jo nødigt gå hen og blive tørt 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *