Uncategorized

Life is what happens to you, while you´re busy med at skifte bleer, være i Bilka og lave havregrød

Det er fredag morgen, og jeg har været ude at trille med barnevognen. Jeg kunne næsten ikke koncentrere mig om min podcast (Sitter med Iben Hjejle og Signe Lindkvist), fordi jeg skulle holde øje med hvor jeg gik, for ikke at få hjulene indsmurt i regnorme. Jeg synes regnorme er det mest ulækre i hele verden, og når regnskyerne hænger tungt over Amager, ligger de strøet ud over veje og stier, som små stykker slimet tarm. Yikes.

Babyen sover videre i gården, mens jeg sidder og drikker en kop kaffe i en frygtelig larm fra en pudse-maskine. Lillen har nemlig ridset et fint kunstværk på altandøren med en porcelænskop fra legekøkkenet (”se! Jeg har tegnet på vinduet!”), og heldigvis kan man få slebet den slags væk – men det larmer. Og det koster det samme som en Stine Goya-kjole. RidseRedderen prøvede at forklare mig teknikken bag, mens jeg gjorde mit bedste for at ligne én, der forstod hans forklaring med lysindfald og vinkler.

Jeg har sådan en følelse af, at tiden tager røven på mig for tiden. Lige pludselig er Lillen begyndt at snakke om fredagsslik og legeaftaler med børnehave-vennerne, og Lillesøster har fået to tænder og spiser leverpostejsmadder til frokost. Hvornår skete det lige? Det er en frygtelig kliché, men jeg har det som om det er et par dage siden jeg brølede lillesøster til verden midt i stuen. Men hun er jo ikke et par dage gammel – overhovedet ikke. Hun er otte måneder. Otte måneder, mand! Jeg ved helt ærligt ikke hvor mit hoved har været de sidste otte måneder, og på dén måde er det jo virkelig rart at have lavet et slags back-up arkiv her på siden. Life is what happens to you, while you´re busy med at skifte bleer, være i Bilka og lave havregrød, åbenbart.

Det er kvindernes internationale kampdag idag. Selvom havregrød-og-bleer kan være sigende i forhold til nogle aspekter af kvindeliv/moderskab i 2019, vil jeg gerne anbefale tre tidligere skriv:

“Noget om kampdag og work/life-balancen” skrev jeg for præcis et år siden. Det handler om – godt gættet – balancen mellem arbejds- og familieliv.

Ting jeg gerne ville have vidst inden jeg blev mor #1: Om stillingen, der ikke rigtig er lige” handler om, hvordan ligestillingen i både det store og små kan have trange kår, når man bliver forældre.

“Det er svært at tænke kritisk, når man har hovedet langt inde i vaskemaskinen: Tanker om det moderne moderskab” er et nyere skriv med nogle kritiske perspektiver på det moderne moderskabsideal.

God kampdag, god weekend og et kæmpestort TAK fordi I læser med!I ligestillingens navn slutter vi af med værket “Storebror-Prinsesse” udført af Lillen, 3 år:

4 thoughts on “Life is what happens to you, while you´re busy med at skifte bleer, være i Bilka og lave havregrød”

  1. Her i Bagsværd er det hundelorte – wadr. Nu har vi selv hund – og det er sgu ikke så svært eller ulækkert at samle op efter sin hund. Fatter ikke folk! Men er enig med dig – regnorme er heller ikke så lækre at køre over 😳
    Og ja – tiden flyver – det er helt vildt. Jo flere børn – jo hurtigere går dagene 😅
    Håber vinduet blev reddet. Dbh. Tanja

    1. Ej okay, hundelorte er lige så ulækre som regnorme – der er vi ligesom bare en helt anden bakterie-liga 🙀 ruden er vist reddet… for nu 😂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *