Uncategorized

Lille Ildebrand

Hvis mit barn havde et indianernavn, ville det uden tvivl være ”Lille Ildebrand”. Dels fordi hun er galoperende rødhåret, og dels fordi hun har et temperament, der til tider mest af alt minder om et sankthansbål, der er ude af kontrol. Hun er glad 98% af tiden. Men de sidste 2%, ikke? Jøsses.

Det gik op for mig, at hun er en serious business hidsigprop, da hun havde overstået honeymoon-fasen i vuggestuen. Da jeg hentede hende for nogle uger siden, blev jeg mødt af én af pædagogerne, der sagde: ”Ja, hun gad altså ikke have mere frokost i dag, så hun kastede det på mig. Jeg lignede en paneret kotelet, du!”. Pædagogen grinede og viste mig hvor på hendes trøje, mit afkom kort forinden havde placeret en symfoni af leverpostej, kødpølse og hytteost. Jeg grinede lidt og undskyldte at hun havde fået nogen som helst til at ligne en paneret kotelet.

Jeg spurgte pædagogerne på stuen – både den panerede kotelet og den anden – om de nogensinde havde haft så temperamentsfuldt et barn. De har begge arbejdet der i 10 år. De rystede på hovedet… Dét er altså en bedrift at have produceret Vesterbros hidsigste baby, ikke?

Når hun ikke gider sove, så kyler hun sutten ud over kanten på tremmesengen og sprutter i arrigskab, når man med den mest stewardesse-agtige stemme hvisker “godnaaat”. Hun kan lave en flitsbue der kunne imponere selv den mest smidige russiske gymnast, især når der skal børstes tænder, og så kan den lille dame lave det her ansigtsudtryk til perfektion – trods hendes unge alder:

Nu havde det jo ikke været Lillen uden dét temperament, så jeg synes det er alletiders. Dermed ikke sagt, at det ikke gerne må være lidt mere til den blide side, når vi rammer  teenagealderen 😉

4 thoughts on “Lille Ildebrand”

  1. Kender typen! Min søn på halvandet er også beriget med et meget velfungerende temperament. Han kaster eller slår sit legetøj, hvis det driller, smider sig på gulvet, hvis der er noget han ikke må og laver flitsbuen næsten hver gang vi skal i flyverdragt på. Man er i hvert fald aldrig i tvivl om, han føler sig uretfærdigt behandlet.

  2. Hehe, sådan er det også herhjemme. Min dreng gør alt ovenstående og jeg har ikke tal på hvor meget mad, der er blevet kastet i hovedet på mig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *