Uncategorized

Lørdag. Eller: Jeg kan tøffe rundt i nattøj og drikke varm kaffe når jeg bliver gammel.

Klokken 04.53 startede min dag, fordi der var tis i sengen. Det var stadig skumring udenfor, da jeg tændte for radioen og lavede mig dagens første (stærke!) kop kaffe. En times tid senere stod storesøsteren op, der blev bagt og spist boller, drukket mere kaffe, vasket sengetøj, leget med togbane, drukket kaffe igen og babyen blev puttet til formiddagslur. Der blev løst en håndfuld akutte kriser og leget med udklædningstøj. Babyen blev taget op fra formiddagslur, der blev smurt leverpostejsmadder, lidt flere kriser blev løst, der blev spildt marmelade på badeværelsesgulvet og den tre-årige havde medisterpølsefarvet glimmer-læbestift alle andre steder end på læberne.

Da klokken var 9.30 kiggede de voksne på hinanden med sådan et dette-her-bliver-eddermandme-en-lang-dag-blik. 

Men den blev faktisk ikke lang (eller, altså, den var lang fordi der ligesom var en million timer at udfylde) – den blev fin. Og standard-kaotisk. Vi ringede efter Lillens børnehaveveninde, og lavede vafler med flødeskum og bær. Vi legede gemmeleg og lavede figurer i modellervoks, og da vi gik ned på legepladsen kiggede solen endda hurtigt frem bag de tunge skyer. Jeg fik også ryddet op og ud i mit tøj – jeg sad på gulvet mellem bunkerne og prøvede at mærke efter, hvad for noget tøj der sparkede joy, men hvis jeg kun skulle beholde det der gjorde mig glad, ville jeg ligne et fastelavnsris hver eneste dag. Jeg fandt en balance mellem glimmer og flæser på den ene side, og noget blødt og basis-agtigt på den anden. Jeg har smidt noget på Instagram (@sofieudesbiks) og resten tager jeg med på loppemarked om et par uger. 

Der var lige præcis ingen, der gad handle ind idag, så aftensmaden var en lidt mærkelig blanding af en portobello-svamp, en halv squash, belugalinser, tomatsauce og pasta. Nu er klokken halv ti, der er ro over hele linjen og jeg kan næsten ikke holde mine øjne åbne længere. Der har været fuld knald på hele dagen, for sådan ender det altid når vi “ikke rigtig skal noget”. Der er ikke noget med at sidde i nattøj og dimse perleplader til langt op af formiddagen, men det er også okay. Jeg kan tøffe rundt i nattøj og drikke varm kaffe, når jeg bliver gammel…

Godnat fra Djøf-ghettoen på Vestamager – og tak fordi I læser med 👋🏼✨

1 thought on “Lørdag. Eller: Jeg kan tøffe rundt i nattøj og drikke varm kaffe når jeg bliver gammel.”

  1. Sofie , jeg nyder at læse dine indlæg – som er hudløst ærlige !!!
    Du beskriver din hverdag som den er og selvom du elsker dine børn så ……
    Hils din mor ( fra en tidligere kollega på børneafdelingen.)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *