Uncategorized

Mor-agtig

En mor kan selvfølgelig være og se ud på mange måder. Min mor er alletiders. Jeg kan huske, at jeg var ved at revne af stolthed, når hun kom ind på fritteren for at hente mig iført Jesus-sandaler, stooore briller og en god omgang pagehår. Der var andre mødre, der var helt anderledes – fx med pi(n)k-farvede læber og høje hæle.  Der var også nogle, der lugtede rigtig meget af øl, og nogle, der snakkede et sprog, jeg overhovedet ikke forstod noget af.

Jeg har fået et barn (eller, jeg har selvfølgelig arbejdet lidt for sagen), så jeg er altså nogens mor. Men jeg føler mig ikke sådan særlig mor-agtig, for når jeg tænker på en mor, så er det her, der dukker op:

– En mor kan finde ting. Alting. Jeg er verdens største rodehoved, og mine ting bliver væk h.e.l.e. tiden. Har dog ikke lagt babyen et sted, jeg ikke kunne finde hende – og det er vel også noget.

– En mor er fornuftig. Hun er sådan én, der har kort hår og praktisk tøj. Jeg kan godt se det smarte i kort hår, fx måtte jeg forleden skille med af med en temmelig god portion nakkehår, fordi Lillen var tosset og hendes små hænder havde fået godt fat. Tror dog ikke, at jeg ville sporte en korthårsfrisure særlig godt… Jeg har heller ikke rigtig noget praktisk tøj, eller det vil sige at jeg har nogle gummistøvler, der er temmelig meget for små, og mine regnbukser er kronisk bortkommet (jævnfør ovenstående punkt). Jeg har til gengæld masser af ting med palietter på, og ting som skal håndvaskes eller stryges. Jeg har dog taget et skridt i den rigtige retning, for jeg har snart fødselsdag, og har skrevet både Ecco-sko og en regnjakke på min ønskeliste.

– En mor kan lave mad. Jeg er bange for, at Lillen aldrig kommer til at være sådan én, der savner sin mors madlavning. Det ville jeg i hvert fald ikke gøre, hvis jeg var hende. Jeg bliver sikkert lidt ligesom min far var, da jeg var barn: Når vi var alene hjemme med ham, var der enten parisertoast eller kogte pølser på menuen. Og far-salat! Far-salat er, når nogen (læs: min far) ikke gad lave salat, og i stedet serverede en tyk skive agurk og en halv tomat.

– En mor kan alle mulige små, smarte tricks. Fx om, hvordan man sparer på strømmen når man skal lave risegrød, eller hvordan man fjerner pletter fra tøj. Som jeg skrev her, havde jeg for nogle uger siden den uheldige oplevelse, at al mit vasketøj lugtede af opkast. Og selvom jeg forsøgte med alle mulige ting, forsvandt det overhovedet ikke (til gengæld fik jeg min veninde Nathalie til at tage en grundig snuser, og hendes ansigtsudtryk var næsten det hele værd).  Det begyndte først at lugte af rent vasketøj, da det havde været en tur ude i forstæderne hos min mor. En mor er også sådan en der ved, hvad for noget rengøringsmiddel, der passer til hvad. Jeg kender kun Ajax og WC-rens.

– En mor har overblik. Over aftaler, forældremøder og fødselsdage. Det har jeg ikke rigtig, og min mor sender mig stadig ”husk nu at din onkel har fødselsdag”-beskeder. Jeg har tænkt på at bestille tid til tandlægen i to en halv måned nu. Jeg kan love for, at sådan en hengemt barsels-hjerne ikke hjælper på det.

… Man kan altså sige, at der er noget, der skal catches op på, hvis jeg skal være både mor og mor-agtig. Jeg ved ikke rigtig om det er noget, der kommer med tiden. Hvis ikke, så gør det vel heller ikke så meget, for jeg kan til gengæld så meget andet end at finde mine regnbukser og lave en god steg. For eksempel kan jeg spile min hage så meget ud, at jeg ligner en tudse, og jeg kan lakere negle med lukkede øjne. Og dét er vel også vigtigt.

 

morindlæg

PS: Husk, at man kan følge bloggen på Facebook ved at klikke her. Og sørme om ikke også følge den på Bloglovin’ ved at klikke her… Og som om det ikke var nok kan man sørme også følge den på Instagram: Sofieude.dk!

2 thoughts on “Mor-agtig”

  1. Noget af det kommer aldrig og andet har du pludselig oparbejdet en evne til!
    Jeg er 27 år og (var) lidt ligesom dig, nu er jeg mor til to og jeg glemmer aldrig møder i vuggestuen, barnets regntøj eller sundhedsplejerske besøg. Men jeg glemmer mine egne ting ligeså meget som jeg gjorde før…
    Du bliver bare en anden slags mor end din mor er…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *