Uncategorized

Når Lillen leger med dukkehus er det dukkefar, der laver mad og gør rent

Jeg trak cyklen, og Lillen sad i cykelsædet bagpå. Solen var ved at gå ned, og det var koldt på den dér blæsende tidligt-på-foråret-måde. Lige pludselig sagde den lille dame: ”Mor laver ikke mad, kun far laver mad”. Jeg svarede at det var rigtigt, og at det var fordi mor ikke var så god til at lave mad. Damen gentog: ”Nej mor  er IKKE god til at lave mad, kun far er god til at lave mad”. Jeg ved ikke hvorfor hun sagde det, men det er altså ikke løgn. Måske af frygt for at skulle hjem og spise aftensmad som hendes mor havde lavet?

Jeg er en heldig kartoffel, for min mand laver alt det kedelige hjemme hos os. Søren laver mad. Søren gør badeværelse rent. Søren rydder op. Søren støvsuger. Søren ordner forskudsopgørelser. Søren vander vores planter. Jeg laver andre vigtige ting, såsom at sørge for at bruge alle vores penge, vaske vores tøj og gøre sådan, at man kan se, at der faktisk bor nogen hjemme hos os (læs: Jeg roder).

Der er altså ikke særlig meget kønsroller a la 1955 hjemme hos os. Det afspejler sig også i Lillens leg, når hun leger med dukkehus – det er altid faren der gør rent og laver mad, mens moren laver andre ting. Jeg synes faktisk det er lidt sejt, at hendes rollefordeling mellem hhv. dukkemor og dukkefar er så utraditionel, og jeg krydser fingre for, at de ikke-fastlåste ideér om, hvad man gør og ikke gør som hhv. kvinde og mand/pige og dreng hænger ved lidt endnu. Det er noget, der hele tiden har fyldt en del hos mig, det med børn og køn – men dét er vist et blogindlæg for sig selv.

Der er kun én, der ifølge Lillen er bedre til at lave mad end hendes far. Og det er pizzamanden. Når vi fortæller, at pizzamanden kommer om lidt, kan hun slet ikke være i sig selv, og spæner rundt i stuen, mens hun griner og råber som om det var en blanding af julemanden, Gurli Gris og påskeharen, der pludselig ville ringe på #mommygoals. Pizzamanden kommer ret tit forbi for tiden, for i modsætning til første gang vi fik Amagerkansk pizza, så har vi fundet et godt sted – Piccolo på Englandsvej. Jeg synes, at Sørens mad er bedre, men man skulle da være et skarn, hvis man takkede nej til en nummer 63 med fløde, mascarpone og kartroffel i ny og næ 😛

Kh Sofie, der i skrivende stund har maven fuld af pizza og en pose Twix (15 kroner i Rema 1000, mand! Katjing!)

4 thoughts on “Når Lillen leger med dukkehus er det dukkefar, der laver mad og gør rent”

  1. Hos os deles vi langt hen ad vejen om de fleste ting, men det er min kæreste, der slår græs og hænger ting op. Til gengæld laver han også oftere mad end mig. Jeg slap gerne helt for det 😉

    1. Ja jeg hænger heller ikke noget som helst op – andet end vasketøj 😉 Madlavning siger heller ikke mig en fløjtende fis, men så er det heldigt at der findes nogle mænd derude, der godt gider, og som kan lave noget andet end frysepizza! God dag 🙂

  2. Vega sagde til dagplejemoren sidst, at far laver pølser (på grillen, vel og mærke) og mor laver hytteost, sååå….😂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *