Uncategorized

Næste dag starter det hele forfra.

Jeg føler mig ikke så blog-inspireret for tiden. Måske fordi jeg har en følelse af ikke rigtig at opleve noget spændende. Eller, det er selvfølgelig en slags spændende for mig at Lillesøster næsten har knækket kravle-koden, eller at hun havde en fest over at få øje på en hund foran Rema tidligere idag. Men det er jo ikke rigtig spændende for andre end mig (og nogle gange Lillesøsters far).

Det føles som om, at alle andre har travlt med at opleve og udleve. Min far drikker kaffe på en altan et sted i Ecuador. Min mor har veninde-dates med biograf og specialøl. En veninde er på Interrail ned gennem Europa og en anden er på konference i München. Alle andre snakker om Louisiana, fede arbejdsopgaver, weekenture og fødselsdagsfester. Jeg snakker ikke rigtig om noget, andet end hvor pokker jeg har lagt babyalarmen eller at vi skal huske at købe bleer.

Mine dage ligner hinanden. Jeg står op uden at være udhvilet. Jeg drikker kaffe, spiser morgenmad med mine piger og sender den største af dem i børnehave. Jeg skvatter i babylegetøj, putter til lur, tømmer opvaskemaskine, skifter bleer, laver grøntsagsmos og rugbrødshapsere med smøreost. Jeg handler ind, vasker tøj, forsøger at få størknet sveskemos af væggen, drikker mere kaffe og henter Lillen fra børnehave. Jeg har det samme (jogging)tøj på hver dag, og mit hår sidder i en slags sørgelig knold hver dag, for ellers river de fedtede babyfingre det af i store totter. Jeg går i seng nogenlunde samtidig med børnos, men hvis jeg kan holde mig vågen, ser jeg nye afsnit af 3xBeliggenehed eller den svenske udgave af Gift ved første blik.

Næste dag starter det hele forfra.

Og ved I hvad? Det er helt okay. Selvom det indimellem føles trivielt, og selvom jeg helt vildt gerne ville til fødselsdagfest eller Eucuador, så er det også rart at være herhjemme i barsels-rutinen. Det er en slags helle, synes jeg, for jeg skal ikke rigtig præstere andet end at sørge for en glad baby (selvom det nogle dage føles som at bestige Mount Everest baglæns), for ingen forventer andet. Og det gør jeg i øvrigt heller ikke selv – Lillesøster har fx hverken været til rytmik eller babysvømning i hendes knap 9 måneder lange liv.

Men det kaster altså ikke nogle sindsoprivende blogindlæg af sig. Sig gerne til, hvis der er noget I gerne vil læse om – så ser jeg hvad jeg kan gøre. Altså, når jeg er færdig med at lede efter babyalarmen og tørre leverpostej af gulvet…

PS: Tusinde tak for svarene til det forrige indlæg – både i kommentarsporet og på mail. Byd gerne ind med flere!

 

4 thoughts on “Næste dag starter det hele forfra.”

  1. Amen! Jeg føler et lille pres fra andre i mødregruppen angående det der babysvømning, men har simpelthen besluttet, at det behøver hverken min baby eller jeg. Jeg nyder barselshverdagen, selvom dagene ligner hinanden. Det største, vi ‘præsterer’ på en almindelig uge er at komme i mødregruppe. Men alle holder vel barsel på deres måde, og den her måde passer bare rigtig godt til mig og min baby.

    1. Det gør man jo SÅ hurtigt – især ved første barn synes jeg. Men helt ærligt mand, jeg har sgu aldrig mødt nogen der ikke har klaret sig helt fint trods manglende stimulastik og baby-zoneterapi.

      Det lyder som om i har fundet ud af hvordan Jeres barsel skrues bedst sammen 🙂 Dejligt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *