Uncategorized

Nede Mette

Det var en kold vinterdag i begyndelsen af 2014. Jeg sad ved mit skrivebord på specialekontoret ved Blågårds Plads. Ind kom Mette – lille, lyshåret og smilende. Det næste halve år sad vi ved siden af hinanden og Mette havde altid et lager af drikkeyoghurt og Kinder Mælkesnitter liggende i det lille, ulækre køleskab midt i rummet. Jeg hentede kaffebrød fra bageren, rodede ud over det hele og afbrød Mette cirka en gang i minuttet. Forår blev til sommer, og vi kunne sætte det sidste punktum i hver vores speciale. Det så cirka sådan ud:

img_4968

Men vores veje skiltes ikke dér. For Mette blev forlovet og gravid, nogenlunde samtidig med mig. Og Mette bor 10 minutter væk. Dét er ikke så ofte, at man får venner efter man er blevet voksen – men jeg har altså fået Mette. Heldigvis.

I går fejrede vi Mettes 30 års fødselsdag, og det var sådan en fin aften. Jeg brugte hele 10 minutter på min make-up, imens jeg dansede til Part Time Lover med Stevie Wonder og drak nisseøl (… kom først til at skrive nosseøl. LOL.). Vi var på PS Bar & Grill i Pilestræde. Der var musik, glade mennesker, masser af vin og maden var lige i skabet, selvom det var så mørkt at det blev en slags blindsmagning. Sidst jeg kastede mig ud i dén slags var engang i 90’erne, hvor jeg tvang min lillesøster til – med bind for øjnene – at spise alt fra sennep og sambal oelek til leverpostej og ristede løg. En gang var jeg også så tarvelig at give hende en rådden gulerod under påskud af, at vi legede Robinson. Undskyld, Marie.

Efter middagen satte vi kurs mod Condesa. Undervejs prøvede jeg forgæves at få Mette med ind på Toga og drikke Doktor Nielsen shots. Til gengæld var der store øl på Condesa – og dans. Efter nogle timer slingrede jeg hjemad, og hentede et pizzaslice med ekstra chili og hvidløg med hjem i seng. Lillen var til sleepover i forstæderne, for Søren var også ude og feste spille Matador, spise citronfromage og drikke naturvin med hans madklub. Jeg har haft det overraskende godt i dag, men en uforstyrret nattesøvn, kaffe og en pose chips hjælper selvfølgelig også en hel del!

Glædelig første advent, tømmermænd eller ej 🙂

mette

2 thoughts on “Nede Mette”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *