Uncategorized

Nu som mor!

Lige nu sidder jeg og skriver med et lille, yndigt, knirkende væsen sovende ved siden af mig.  Jeg har mælk på skjorten, småfedtet hår og det føles som om, nogen har klippet gækkebreve af mine brystvorter. Alt er med andre ord lige præcis, som det skal være.

Det har nu lykkedes os at holde liv i Lillen i 1 uge og 2 dage. Det har været nogle ret vilde og helt igennem fantastiske dage.

Efter jeg havde født i onsdags (mere om det en anden gang), kom vi over på Patienthotellet. Her var vi i to nætter. Det var fint at der altid var nogen man kunne spørge til råds, men det var altså også lidt hårdt at være der: Fremmede lyde, fremmede senge, fremmet mad. Og ikke mindst et lille menneske, man også skulle passe på, og jeg kan love Jer, at dét ansvar føltes overvældende! Jeg lukkede ikke et øje om natten, fordi jeg var sikker på, at Lillen så ville holde op med at trække vejret. Nårhja, og så kom jeg til at sætte en katastrofealarm i gang, fordi jeg skulle slukke læselampen. Da personalet kom stormende stod jeg som Gud har skabt mig, bortset fra et par hospitals underbukser. Jeg undskyldte mange gange, og var sådan ”eh, jeg skulle lige se om I var vågne, hø-hø”.  Kegle altså.

I dagene efter fødslen havde jeg det som om jeg havde været på en ordentlig omgang festival: Massivt søvnunderskud, tarvelig mad, mærkelig døgnrytme og et – mildt sagt – gennemtæsket skrog. Samtidig var jeg helt høj og smadder forelsket. Hormonerne kørte rundt i kroppen, og jeg var en kæmpestor pærevælling af stolthed, bekymring og kærlighed til den lille bitte basse (på over 4 kilo, but still), Søren og jeg har lavet.

Det var smadder dejligt at komme hjem til Vesterbronx igen.  Jeg gav den lille dame en deluxe rundtur i lejligheden, men hun virkede temmelig ligeglad og tog sig en ordentlig skraver imens.

Nu nyder jeg bare at være på barsel. Vi gennemlever ‘første’-alting; første tur med barnevognen, første bad og første (mange) bleer, der ikke helt holder tæt:

shit

Dagene flyder lidt sammen, og der går utrolig lang tid med utrolig lidt: I løbet af en dag når jeg cirka én ting – det er fx at komme i bad eller at handle ind. Det meste af tiden sidder jeg med Lillen i den ene hånd, mens jeg skiftevis kører hønsesalat og saftevand ind med den anden. Og så går der lang tid med at kigge på hende. Hun kan helt vildt mange ansigtsudtryk – eksempelvis  ”rigmand der soler”, som min lillesøster så fint bemærkede. Hun er en sjov lille størrelse. Fx kan hun ligne en lille, hakkende spætte, når hun leder efter brystvorten (og det er altså underordnet, om det er Sørens eller min). Hun kan ikke helt styre sine øjne endnu, og det ser så dejligt ud, når de glider ud til hver sin side. Og så kan hun slå prutter, der får væggene til at ryste!

Jeg synes faktisk, vi klarer det ret godt indtil videre. Søren er helt vildt go’ til det der med at være far, og jeg var ved at s.m.e.l.t.e. i morges, da han vågnede op med et ammeindlæg klistret på ryggen. Jeg har ikke lavet noget rigtig dumt endnu (kom godt nok til at trille barnevognen ind i et øl-tårn i Rema1000 i går, men ikke hårdt nok til, at damen vågnede). Så mon ikke det kommer til at gå rigtig fint det hele? Jeg tror det.

 

 

9 thoughts on “Nu som mor!”

  1. Tillykke med den nye titel! Spot on med den geniale beskrivelse af bebs’ers ansigtsudtryk!!! Haha… Rigmand og spætte… Nu kan jeg ikke tænke på andet, når S ivrigt leder efter mælkekilden eller veltilfreds strækker armene over hovedet efter måltidet 😉

  2. kæmpe tillykke! Jeg bliver helt skruk. Det er altså for tidligt, min lille baby er kun ved at være fem måneder gammel 🙂 Er det underligt at spørge om du lægger din fødselshistorie på bloggen, når jeg ikke kender dig? Jeg kan bare godt lide fødselshistorier og jeg kan også godt lide din måde at skrive på!

    1. Haha ja det er vist lidt hurtigt at blive skruk igen 😉 Og nej det er da ikke et underligt spørgsmål! Havde godt overvejet det, og når jeg får sådan en fin forespørgsel, kan jeg vist ikke lade være 🙂 Rigtig go mandag!

  3. Tillykke med bebs og ny titel. Jeg læser med hos dig med stor iver og begejstring. Har selv afkom på vej snart – så tænker jeg vil snylte for vildt på dine erfaringer.
    Tillykke igen!!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *