Uncategorized

Om at pakke, når Mini er med på tur

Som jeg skrev her, lignede vi Cirkus Benneweis, da vi for et par uger siden var på vej til lufthavnen. En læser spurgte mig, om ikke jeg kunne skrive lidt om at pakke til en rejse med baby – og der er (næsten) ikke noget, jeg hellere vil!

Jeg har altid været rimelig sej til at pakke, hvis jeg selv må sige det. Jeg har kunnet klare mig meget længe med temmelig lidt. Det er noget helt, helt andet, når man har en baby med. For selvom det lille menneske og dets tøj ikke nødvendigvis fylder særlig meget, så er der en milliard andre ting, der gør. Her er, hvad vi har haft glæde af:

Til flyveren:

 • Til flyveturen havde jeg givet Lillen noget lag-på-lag tøj på. Jeg synes både der kan være frygteligt varmt og temmelig koldt deroppe i højderne.
 • Vi havde taget et par baby-smoothies med, fordi det er alletiders under start og landing, der jo godt kan give propper i ørene – synkebevægelserne hjælper. Man kunne selvfølgelig også amme, men det er lidt omstændigt når baby er spændt fast og man sidder halvvejs oppe på skødet af sidemanden (med mindre man er typen der flyver business-class, selvfølgelig). En brikjuice eller lignenede ville også kunne gøre tricket.
 • Til transport af Lillens vogn havde vi lejet en Airshell i lufthavnen. Det er en polstret transportkasse til klap- eller barnevogn. Emmaljungaen klarede turen uden mistede hjul eller skæve stænger – så smart!
 • Vi havde også lidt underholdning med – legetøj, snorene på fars hættetrøje (Lillens favorit) og sut. Hvis hun havde været lidt ældre, havde jeg også givet den gas med Ipad’en. Og så er det også en god idé at pakke tålmodigheds-hatten – for uanset hvor god en flyvebuddy Mini er, så er det altså ikke helt piece of cake for mor og far. Dårlige siddestillinger, et puslebord på størrelse med en tændstiksæske og dén slags hører ligesom med til pakken.

  flyvetur

Til opholdet:

 • Vi havde købt en klassisk rejseseng hjemmefra, men den var alt for stor og tung, så vi lånte én – sådan et lille telt. I teltet ligger baby på en tynd madras på gulvet, og da der var marmorgulve i lejligheden, blev dét for koldt. Lillen fik altså en ferie i smørhullet mellem mor og far – til gengæld fik mor og far nogle ret imponerende poser under øjnene.
 • Til gengæld købte vi også en HandySitt og dét er smart! Med dén kan almindelige stole gøres baby-venlige, og den fylder ikke så meget. Og vigtigst af alt: De voksne havde hænderne fri til baguette med tandsmør, krydrede oliven og andet lækkert.
 • Vi medbragte et lille vattæppe og en lille smule legetøj, så der var et sted at parkere baby lidt. Selvom man er to, kan man godt blive lidt træt i armene af at bære rundt på sådan en kærlighedsklump på 9 kilo en hel dag.
 • I stedet for dyne pakkede vi en baby-sovepose fra Ikea (her), for den fylder ikke ret meget.
 • Vi havde pakket en lille håndfuld bleer og en smule babymad til den første dag, men ellers købte vi det, da vi var ankommet. De har jo også børn i andre lande – og de overlever, selvom babymaden er med salt i, modermælkserstatningen lugter mærkeligt og bleerne ikke er så bløde som derhjemme. I promise.
 • Lillen fik en lille bitte toilettaske med. Den indeholder børnepanodil, afføringsmiddel, babysolcreme, zinksalve, babybad og negleklipper. Og D-dråber.
 • Som pusleunderlag har vi brugt dette fra IKEA. Det kan lægges med plastik-siden opad på et blødt underlag og med et lille håndklæde ovenpå – så sker der ikke de store ulykker (med mindre baby er virkelig, virkelig dygtig).
 • Når man er ude at rejse, er man jo nogle gange på tur en hel dag. Bæreselen reddede os mange gange – jeg kan love for, at man kan få  svedige håndflader, når man står midt inde i Galeries Lafayette, er langt fra lejligheden og baby overhovedet ikke gider sidde i sin vogn længere.
 • Og så det måske allervigtigste vigtigste: Det blå sygesikringskort! (Læs selv her hvorfor).

  Byd endelig ind, hvis I har guldkorn til pakning og andre rejse-tips på lager 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *