Uncategorized

Om at være lækker i femøren når man gror et menneske # 1: Hudpleje

Som jeg skrev her, har jeg gået til en del mærkelige ting i min spæde ungdom. Noget af det, jeg ikke har nævnt er, at jeg faktisk også gik til make-up kursus på Ungdomsskolen. Det var et fantastisk arrangement, hvor vi lærte at lave ansigtsmasker af avocado, lægge perlemorsøjenskygge helt op til øjenbrynet og at bruge en foundation, der var så tyk, at det lignede en slags ansigts-pandekage. Dog kostede kurset mig også en omgang skæld-ud, for min mor syntes ikke det var okay, at vi lærte at plukke vores øjenbryn af. Set i bakspejlet var det måske heller ikke mit smukkeste øjeblik. Heldigvis voksede de ud igen.

Jeg ved ærlig talt ikke, om jeg er blevet særlig meget bedre til det dér med make-up og hudpleje siden dengang. Alligevel vover jeg mig ud i at skrive lidt hér, for jeg synes at jeg fandt nogle gode ting at smøre det overbelastede hylster ind i, mens jeg bagte babyen – og måske er der nogen af Jer, der kan bruge det som inspiration? Alle produkterne er uden alt for meget action på ingredienslisten, for jeg har aldrig været særlig god til ting der dufter af meget eller har en spændende farve (okay, der var en periode i 2008 hvor jeg gik rundt i en konstant sky af kokosduft, men altså udover dét). Here goes:

Ansigt:

I starten af min graviditet fik jeg virkelig mange bumser i panden – halleluja for det tunge pandehår, jeg sportede dengang! Heldigvis fik en rejse til de varme lande smeltet det meste væk, men til gengæld blev min hud efterfølgende tør som sandpapir, og i de næste 4 måneder rendte jeg rundt med kronisk rødt udslæt ved næsen. Min hud har altså under de ni måneders konstruktionsarbejde med Lillen ”hoppet” lidt (som en hud-dame kaldte det). Der var 5 ting der reddede mig:

  • 1) At få noget behandling hos en hudklinik for bumserne. Om ikke andet, så er det en helt særlig oplevelse, at der er andre, der presser éns hudorme ud.
  • 2) Eucerin Ultra Sensitive cremen er en smadder god dagcreme. Fed, men uden at fedte – kan også fås i en udgave til ikke-tør hud på apoteket.
  • 3) Hybenkerneolie var en life-saver. SÅ god at bruge om natten, og så får man super blød hud. Jeg brugte dén fra Triology, der havde en smart pipette.
  • 4) Locobase specialcremen fra apoteket reddede mit udslæt fra at overtage verdensherredømmet. En Matas-ekspedient anbefalede mig en lille salve til 400 bobs. Denne her koster en tiendedel, og er altså helt fin.
  • 5) Origins ”Drink-Up” maske. 10 minutter, og huden er lidt mindre tør end før.

 

hudpleje 1.jpg'

 

Krop:

Huden er mildt sagt på overarbejde, og min hud, særligt på maven, blev knastør. Efter at have læst anbefalinger på forskellige blogs, kastede jeg en mindre formue efter Rudolph Cares Body Balm. Det skulle jeg aldrig have gjort: Jeg syntes den var helt vildt fedtet og jeg følte mig lidt som en ål på afveje, når jeg havde taget den på. Hvis jeg skulle købe den igen skulle det være fordi jeg skulle i svømmehallen og køre hurtigt i vandrutchebaner – jeg er sikker på at man kan komme over 100 km/t med sådan en omgang fedt på måsen.

I stedet købte jeg Decubals creme til meget tør hud på apoteket. Den får til gengæld thumbs up herfra! Dermas bodylotion er også god, og så kommer den i en praktisk pumpe. Det gør det en lille smule lettere, selvom det per definition er en udfordring at få smurt en højgravid krop ind i creme. Alt hvad der ikke er arme og toppen af maven, kan man med fordel bede om hjælp til…

hudpleje 2

 

Fortsættelse følger omkring make-up én af de kommende dage! Indtil da vil jeg rigtig gerne høre: Hvad brugte I af hudpleje under graviditeten? Og hvad kan I (ikke) anbefale?

5 thoughts on “Om at være lækker i femøren når man gror et menneske # 1: Hudpleje”

  1. Babyolie på maven, arme, ben og hvad jeg ellers kunne nå. Minimum fedtet og uden duft og andet pjat. Og koster ikke alverden. Brugte levevis babyolie fra føtex. – for the win!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *