Uncategorized

Om børn og lopper

Indeholder reklame for Børneloppen

Jeg er glad for at købe brugt tøj til mit afkom, og jeg gør det rigtig meget. Jeg synes det er rart at det er lidt mere bæredygtigt end at købe nyt, at kemikalierne ofte er vasket ud af tøjet og så gør det selvfølgelig heller ikke noget, at det ofte er billigere end tøj fra butikkerne. Især nu, hvor Lillen hver dag ligner én der har været med i ”Alene i Vildmarken”, når hun kommer hjem fra børnehave.

For nogle måneder siden fik jeg øjnene op for Børneloppen, der ligger i Valby og i Slagelse. Det er helt vildt smart, for det fungerer som en stor butik, hvor man kan købe brugt tøj og børneting, og det er private der sælger. Tøjet og tingene varierer selvfølgelig i stand og pris, og det føles lidt som at gå på skattejagt. Jeg kan bruge timer derinde! Godt at de har et køleskab med kolde colaer og et toilet 😜

På én af mine ture til Børneloppen spurgte jeg, om ikke jeg måtte prøve deres koncept af i nogle uger, for til gengæld at skrive om dem på bloggen. Det ville de heldigvis gerne være med til, og jeg har således haft min egen reol med Lillens brugte tøj til salg i tre uger. Jeg har sorteret og prismærket tøjet, og hængt det op på ”min” reol. En gang om ugen var jeg nede for at rydde op på reolen og hænge mere tøj frem, og det var rart at kunne sælge tøj uden at skulle måle, svare på fem tusinde beskeder, aftale afhentning og den slags – det kørte bare, og jeg kunne endda følge med i løbende, hvor meget jeg solgte.

Det var mest ting til ti eller tyve kroner, jeg havde sat til salg, men alligevel endte jeg med at tjene cirka 1400 kroner på de tre uger. Jeg tror dog at det i det store hele har været en gedigen underskudsforretning for mig, for hver gang jeg kom ud til Børneloppen købte jeg halvdelen af butikken, haha! Fx denne her lille Mini Rodini dragt i størrelse 3 måneder (jeg kunne ikke lade være, fordi Lillen har et joggingsæt magen til):

Jeg er slet ikke i tvivl om, at jeg tager en omgang mere, når Lillesøster er vokset ud af de første størrelser af hendes garderobe. Indtil da kommer jeg helt sikkert forbi for at finde fine ting og sager til mine små damer!

Børneloppen i Valby køres af Sofie og Johanna. Johanna har været så sød at svare på et par spørgsmål omkring deres biks, så læs videre, hvis du har lyst til at vide lidt mere om den, og få nogle insider-tips til, hvordan man får et godt salg:

Kan du fortælle lidt om tankerne bag Børneloppen? Hvorfor er det en god idé med et børne-loppe-supermarked?

Vores oprindelige tanke for Børneloppen var simpelthen at gøre det nemmere at købe og sælge brugte børneting. Både Sofie og jeg har altid været vilde med at gå på loppemarkeder og på alle mulige måder købe brugt, men vi syntes det kunne være bøvlet: At skrive med en masse mennesker på Facebook, folk der prutter om prisen og dét med at rende på posthuset. Jeg kommer fra Finland, hvor loppesupermarkeder har eksisteret siden 90’erne, så jeg havde tænkt tanken før – men det var først sammen med Sofie, at vi begge turde sige vores jobs op og springe ud i det som selvstændige.

Hvad kan man sælge hos Jer? 

Hos Børneloppen kan du sælge ting til børn, men også udstyr som man skal bruge i forbindelse med at man får børn (ventetøj, ammeudstyr, vikler, bæreseler, sutteflasker, barnevogne/klapvogne og så videre). De fleste lejer en stand, og samler det tøj som ungerne ikke kan passe længere, eller det legetøj som ikke længere bliver brugt. En anden familie kan lige så godt få glæde af det, og det er bedre for miljøet end bare “købe og smide ud”.

Hvordan får man et godt salg?

Et godt salg kommer fra:
– En overskuelig stand (ikke alt for proppet, og gerne med et “tema” – f. eks tøj til små piger)
– Sæsonens varer i god stand (her om sommeren sælger vi mange kortærmede bodyer, shorts, badetøj etc.)
– Gode priser (tænk ikke hvor meget du har givet for det – tænk hvor meget du selv ville give for en brugt vare)
– Man kommer forbi med nye varer og samtidig rydder op på sin stand
– Man gør reklame for sin stand på de sociale medier (vi har fx en meget aktiv gruppe på Facebook ”til salg i Børneloppen i Valby”, hvor over 3000 nysgerrige købere følger med.

Hvad tilbyder Børneloppen ellers af aktiviteter og arrangementer?

Vi har stort set aktiviteter hver uge – det kan være alt fra babyrytmik til slyngevejledning. Desuden har butikken i Slagelse også virkelig mange aktiviteter. Events bringer en helt særlig hyggestemning i butikken, og vi elsker når legerummet er fyldt med mødre på barsel 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *