Uncategorized

Om dej og om at passe sammen

Jeg har lige lavet en kæmpe dej. Altså bogstaveligt talt – af dén slags med spelt og hørfrø, der skal overnatte på altanen. I morgen kommer der gæster til Lillens og hendes fars fødselsdag. Lillen bliver snart 2 år og Søren bliver 31 år. Vi har bagt muffins og kringle, bordet er dækket med flag og gaver. Lillen får nogle bøger og lidt tøj; en fin cardigan og den kjole, jeg syede i både str. 3 år og 38 i sommerferien. Jeg tror det er en perfekt gave, for hun synger en noget gebrokken udgave af ”se min kjole” og danser rundt, når hun får kjole på. Egentlig tror jeg, at jeg  ligeså godt jeg kunne tage noget af dét legetøj hun allerede har, og pakke det fint ind – sådan er de jo så taknemmelige i dén størrelse.

Det er Søren der har stået for at finde opskrifter, lave indkøbslister og købe ind. Han har inviteret gæsterne i god tid, vasket gulve og købt blomster til bordet. Han er altid så tjekket. Nogle gange driller jeg og kalder ham en Ordens-Formand eller Hr. Grundejerforening. Han er blevet gråsprængt i siderne, her på sine gamle dage, og jeg tror nogle af dem er min skyld. Men de klæder ham, så det er helt okay.

Nogle gange ville jeg ønske at jeg var lidt mere som ham, for det er jeg ikke. Jeg er et små-distræt rodehoved, jeg udskyder alle de kedelige ting til sidste øjeblik fordi jeg hellere vil lave noget sjovt og er ligeglad med, om der er nullermænd, når vi får gæster. Jeg er dårlig til at tjekke netbank, jeg tænker indimellem alt for lidt over hvad jeg siger og her til aften har jeg (udover at lave dej) spist to muffins og derfor spildt chokolade på de nyvaskede gulve. Jeg har også forsøgt at motivere mig selv til at rydde op. Sidstnævnte er stadig ikke lykkedes.

Det er vel også derfor vi passer så godt sammen. Han kan det jeg ikke kan, og omvendt. Og vi lærer af hinanden. Jeg prøver at være lidt mindre flagrende og lidt mere tjekket. Jeg jeg tømmer opvaskemaskinen når den har kørt og er blevet bedre til at komme til tiden. Omvendt er Søren blevet lidt mere rundet og åbensindet. Jeg tror fx altid han har forestillet sig at han skulle have bil og have, og istedet har han fået en altan med udsigt til Amager Fælled og en gul ladcykel – og han synes det er lækkert!

Jeg er meget, meget heldig at han er min. Det vil jeg gerne have at han bliver ved med at være, så jeg må hellere kaste mig over oprydningen 🙈

Ha’ en dejlig weekend!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *