Uncategorized

Om fødselsdage, marsvin og hundesvømning

Jeg sidder og drikker den sidste bundsjat af min kaffe. Klokken er lidt i otte, og om lidt skal jeg ud af døren. Jeg skal ned på stationen og have et tog til Malmö, for jeg og en kollega har været så heldige at få lov at besøge et spændende projekt hinsidan. Jeg kan se at jeg skal have de tykke vanter på, for der ligger et pænt lag sne nede på gaden.

Jeg har netop sendt Lillen og hendes far af sted i vuggestue, med favnen fuld af Gurli Gris-bamser, dukker og en Babapappa-taske. Og en pose med svømmetøj, for de starter nemlig til svømning i eftermiddag. Lillens allerførste fritidsaktivitet (og må hun i øvrigt få en lidt mere sexet hobby-karriere, end jeg formåede). Jeg gik til svømning i en del år, men da vi skulle springe hovedspring fra skamlerne nægtede jeg at gå der længere – og siden da er mine svømme-skills kun gået ned af bakke… #hundesvømning.

De seneste dage er forsvundet i en pærevælling af vasketøj, Ramasjang, tidligt-i-seng og snak om, at andre kan blive kede af det, når man kalder dem ”dumme”. Det er som oftest Lillens far, der er dum, og det kan fx skyldes at man ikke må tegne på sofaen, få mere honning på sin havregrød eller andet dødsens uretfærdigt.

I weekenden var vi i Jylland, til en 11-års fødselsdag og en 21-års fødselsdag. Til førstnævnte var der kagemand lavet af studenterbrød (genialt!) og fødselaren ønskede sig squishies – jeg tror jeg er sådan cirka 20 år for gammel til at forstå dén dille. Næ, vi havde købt strømper, nøglering og noget, der kan give huller i tænderne. Til sidstnævnte fødselsdag var der lækker brunch, og gaverne var sådan noget med sprut, tøj og pengesedler.

I bilen på vej frem og tilbage over Danmark hørte vi Povl Kjøller, og sangen om marsvinet er altså forbandet catchy. Også på trods af en lidt politisk ukorrekt tekst: ”Keder du dig lidt// Fordi du er alene//Så køber vi en kone, og kalder hende Lone”.

Prøv selv at hør her, og ha’ en dejlig torsdag!

1 thought on “Om fødselsdage, marsvin og hundesvømning”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *