Uncategorized

Om julestemning, pariserbøf og voksenspejdere

I går kørte vi til Fredericia, med bilen pakket med voksi-pose, gaver og 24765 sæt tøj i størrelse 68. Lillen sov hele vejen, og der var julemusik i radioen. Det var piece of cake, som man siger.

Det er første gang i år, at jeg skal fejre jul med nogen andens familie. Min familie er ikke så jule-pjattede, så jeg har fejret jul sådan lidt rundt omkring; set optog med børn i engletøj i Mexico City, spist flæskesteg i Vejle, kigget på plastikjuletræer i Miami og drukket Glühwein i Hamburg. Der er altså ikke rigtig nogen ”plejer” i min klan.  Det er der til gengæld i min svigerfamilie. Lillejuleaften plejer de fx at spise pariserbøf og spille pakkeleg. Under pariserbøf-seancen i går aftes havde jeg 8-årige Agnes som borddame. Vi havde en samtale, der forløb således:

Agnes: Vi havde juleafslutning til spejder i går, og der var æbleskiver og risengrød. Og man måtte tage ligeså meget kanel på, som man ville!
Sofie: Det lyder da lækkert, kan jeg ikke komme med næste år?
Agnes: Nej, for man skal gå i 3. klasse, hvis man skal være med i Ulvebanden.
Sofie: Kan vi så ikke bare sige, at jeg gik i tredje, men var meget høj?
Agnes: Haha nej! Men du kan være voksenspejder! Eller… Hvad kan du egentlig, der er en spejder værdig?
Sofie: Øh… jeg er ret god til at tisse ude i naturen?
Agnes: Ej, det gør vi altså ikke. Men man skal kunne tænde bål. Og gå 20 eller 30 kilometer. Og man skal også på natløb med zombier. Og sove udenfor.
Sofie: Jeg tror ikke jeg er så god til at sove udenfor, for jeg er bange for edderkopper.
Agnes: Det var jeg også engang, men altså… så tog jeg mig sammen. Man kan ikke være bange for edderkopper, for spejder betyder jo edderkop på engelsk. Jeg tror ikke du ville være så god til at være voksenspejder, faktisk.

Således dømt ude af en 8-årig. Jeg havde friluftsliv på efterskolen, og det var ikke rigtig nogen succes, så måske har Agnes ret. Efter middagen fik min baby lidt for meget af det hele, og det eneste der hjalp  var en tur i barnevognen.  Lillens far og jeg vandrede derfor rundt på villavejene for 5. gang dén dag. Det var bælgravende mørkt og koldt, og inde i de julepimpede huse sad familier og hyggede sig. Heldigvis havde Agnes vundet stort set alle gaverne til mig i pakkeleg, da vi kom tilbage – og der var altså både Ferrero Rocher, bridgeblanding og chokoladekiks, så det blev alligevel en fin aften.

Nu er der sat småkager og kaffe frem, jeg skal have en pæn kjole på og gramse lidt på pakkerne. Lillen skal have nissehue på. Det er så hyggeligt at hun er med til jul – godt nok er hun mest af alt fascineret af at spejle sig i juletræskuglerne, men det er vel også en udmærket måde at fejre jul på.

Jeg håber, I får en fantastisk dejlig juleaften <3

 

2 thoughts on “Om julestemning, pariserbøf og voksenspejdere”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *