Uncategorized

Om lækkert babytøj, risotto og umchi-umchi

Jeg vil nok betegne mig lidt som en svenskofil. Jeg synes der er så mange ting, der er dejligt ved Sverige: De har kanelboller og semlor (gærboller med marcipancreme og flødeskum – som en lille bid af himlen!).  Deres sprog er nuttet. De har flot natur. De har skabt Acne, Hope, Whyred og Filippa K. Jeg blev også gift i et par svenske Hasbeens – verdens bedste træsko-sandal. Stockholm, hvor jeg har boet i et par år, er så charmerende med masser af vand, gule huse og virkelig stilede mennesker. Der er tit gratis kaffe. Og så er de åndssvagt gode til at lave børnetøj.

Det er sidstnævnte, dette her indlæg skal handle om. For i sidste uge var jeg sammen med Kasia et smut i Malmø. Det var perfekt vejr: Varmt og solrigt. Præcis som alle de 17-årge fra forstæderne begyndte at fylde Vesterbro med lunkne dåsebajere og umchi-umchi  på grund af Distortion, traskede vi op til Hovedbanen. Babyvennerne holdt i hånden næsten hele vejen <3

sverige babyer

Det tog en evighed at komme til Malmø, fordi der var aflyste tog, togskifte og to omgange ID-kontrol. Der var lummert i kupéen, lidt for mange mennesker og sure turister der baksede med deres kufferter. Dén slags situationer kan godt være en smule nervepirrende når man har et sæt mennesker på lidt over 70 cm. med. Men de klarede det så fint! Og vi kom frem i live alle fire!

Det første vi gjorde var at spise en sindssygt lækker frokost på restaurant Smak ved Malmö Konsthall. Risotto med blomkål, svampe og karse. Drak en kold cola. Vi sad i skyggen i den hyggelige gårdhave, imens babyerne snorkede i deres respektive vogne. Det var lidt som at være på ferie, selvom Malmø jo ikke er særlig langt væk.

kasia sverige

Efter frokost tog vi en tur ned gennem byen for at opgradere de små menneskers sommergaderobe. Og her bliver jeg altså lige nødt til at tippe om noget: Lindex har det sødeste børnetøj i bæredygtige materialer – og så er det altså H&M-priser!  Se bare her, hvad Lillen kommer til at kravle rundt i:

sverige

(Havfruebody // havfruebukser // buksedragt // sweatshirt // muslingebody)

Da eftermiddag blev til aften tog vi hjemad igen. Turen hjem var præcis en ligeså åndsbollet som turen derover. Heldigvis sad jeg og Lillen ved siden af en venlig amerikansk dame med nogle imponerende krøller, som intet havde imod at Lillen kørte hendes fedtfingre rundt i det. Perfekt.

Da vi kom hjem lugtede Vesterbro af tis og shawarma, og der lå en tung bas over byen. Vi trillede hjemad, helt udmattede og med en aftale om en tur over sundet igen – snart. Hvis nogen af Jer ligger inde med gode tips til restauranter, butikker eller baby-venlige aktiviteter i Malmø, så smid endelig en kommentar!

2 thoughts on “Om lækkert babytøj, risotto og umchi-umchi”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *