Uncategorized

Om skrøbelighed og kærlighed

Egentlig ville jeg have lagt en status ud idag. Eller skrevet noget om regnvejr og brownie mellem tænderne. Men det føles bare forkert, for idag er der noget andet, der fylder. Aftenens angreb i Nice var en helt igennem frygtelig nyhed at vågne op til. Det er forkasteligt, sørgeligt og umenneskeligt. Det føles tæt på – for nogle måneder siden gik jeg rundt med barnevognen på Promenade Des Anglais og kiggede ud på vandet. Nu er der en masse uskyldige mennesker, der har mistet livet, og en masse pårørende, der er efterladt.

Jeg har kysset Lillen mere end normalt idag, for det var også en påmindelse om, hvor skrøbeligt livet og det smukke i det er.

Skrøbeligheden er ikke noget, jeg tænker over til hverdag. Selvfølgelig ikke, for så ville jeg blive skør. Der er så meget at passe på. Især Lillen. Selvom hun ikke engang er en meter lang og kan ikke sige så meget andet end ”baap-bap”, er hun alligevel det største der er sket for mig. Hendes far og jeg skal elske hende helt ustyrligt al den tid vi er her, og vi skal passe på hende, så godt som vi overhovedet kan. Tanken om at der er ting vi ikke kan styre eller skåne hende for, er uudholdelig at tænke på og gør mig bange. At blive mor har ændret mange ting – mest af alt har det ændret noget indeni: Nu forstår jeg pludselig, hvorfor min mor lå vågen og ventede på, at jeg kom hjem fra gymnasiefester i stedet for bare at lægge sig til at sove. Eller hvorfor hun insisterede på, at jeg skulle køre med cykelhjelm som 12-årig, selvom ingen andre behøvede det.  Sådan er det at være mor – man forsøger med næb og kløer at passe på et andet menneske. Det vigtigste menneske. Det er en kæmpe bekymring og et overvældende ansvar. Men heldigvis også den største kærlighed.

Verden er på mange måder et barskt sted med ulighed, krig, vrede sjæle, klimaforandringer og fattigdom. Men det er også en verden fuld af latter, medmenneskelighed, bankende hjerter og galoperende kærlighed. Det er dén verden, jeg vil insistere på at se.  Og dén verden, jeg vil give videre til mit barn.

IMG_0952

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *