Uncategorized

Om tid, lykke og madkoma

Tidligere i dag sad jeg og drak kaffe med min veninde. Vi talte om at folk uden børn er lykkeligere end folk med børn – statistisk set. Selv tænker jeg ikke, at jeg er blevet mere eller mindre lykkelig, efter at jeg har lavet en mini me. Men jeg ved, at det er nogle andre ting, jeg prioriterer og sætter pris på nu – det er nogle andre ting, der gør mig lykkelig.

Én af de ting er tid. Tid til at være sammen på dén der måde, hvor der ikke sker noget særligt – og dét har denne her weekend været fuld af! Vi har sovet længe, spist pandekager til morgenmad og hamret løs på dén xylofon, Lillen fik i adventsgave. Arbejder i øvrigt på at lære hende at spille “Vi danser hele natten på Jamaica”, men den kræver vist liiidt mere øvelse. Vi har kigget på fugle i Enghaveparken, været på legeplads og drukket varm kakao med marshmallows. Lillen har brugt weekenden iført min 70-er agtige store halskæde, og kombinationen af dén og det nye pandehår har sendt tankerne hen på min formningslærer i folkeskolen (og diarréfarvede kridt, kraniet Hr. Nielsen der sagde at vi skulle tie stille og askebægre i pølseteknik). Vi har bygget hule i sofaen og set Mascha og Bjørnen i cirka 30 sekunder af gangen – og så har jeg købt mig et par velourbukser og drukket virkelig meget julethe.

Her til aften har vi været på besøg hos min onkel og hans søde kæreste på Islands Brygge. Vi var inviteret på uzbekisk suppe (!), hjemmebagt brød og banankage af den rigtige tunge slags. Det smagte helt sindssygt godt, og nu ligger jeg på sofaen og er stærkt medtaget på grund af akut madkoma. Jeg føler mig som et badedyr, der er blevet pustet lidt for hårdt op, og jeg har åndenød. The struggle is real.

Selvom jeg ikke har mit bedste øjeblik lige nu har det været en alle tiders weekend – uden særlig mange planer og med tid. Masser af tid 🙂

img_0532

3 thoughts on “Om tid, lykke og madkoma”

  1. Det dér med, at folk uden børn er mere lykkelige end dem der har, må jeg lige følge op på: Jeg har læst, at dem, der har STØRRE/voksne børn er mere lykkelige end dem, som valgte ikke at få børn. Det tænker jeg på ind imellem, særligt når jeg er ved at opgive mit ævred…
    Det lyder som en dejlig weekend! ❤️

    1. Det giver god mening. Det er også noget med, at dér hvor ‘the happiness gap’ er størst, er i de lande, der ikke har en særlig god familiepolitik, fx USA. Det er en spændende diskussion! Tak for kommentaren 🙂

  2. et skønt billede! og en herlig blog med dejlige indlæg. Jeg er fan.
    at være lykkelig eller ej er jo i høj grad et definitionsspørgsmål! Tidsaspektet er helt klart nemmere at forholde sig til.
    Jeg syns det var skønt – og travlt – da børnene var små, nu er de store ( 19+24) og har jo langt fra det store mor-behov mere…det kan jeg indimellem godt savne lidt… så er det jo dejligt at følge med i blogland hos dem der ER der med de små… og mindes..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *