Uncategorized

Om venskaber

Klokken er snart midnat, og jeg er lige kommet hjem. Jeg har brugt aftenen under en terassevarmer på en café på Islands Brygge sammen med min veninde Maj. Og med mine nye og helt kridhvide sneakers. Og et glas vin og en bakke pommes frites.

Når man bliver nogens forælder bliver venskaberne sat lidt under pres. Måske på lidt forskellige måder, sådan var det i hvert fald her på matriklen. Jeg fuldammede Lillen til hun var omkring et halvt år, og det betød, at min uden-barn-radius var temmelig begrænset både i forhold til tid og afstand. Lillens far kunne derimod gøre stort set hvad der passede ham – altså i teorien. Som regel var han heldigvis hjemme til at hente saftevand og lave aftensmad til hans damer. Men vi havde forskellige muligheder, og vores omgangskreds forholdt sig også forskelligt til, at vi nu havde ansvaret for et lille menneske. Mine veninder var med til at gå tur med barnevognen eller kom og drak kaffe ved siden af legetæppet hjemme i vores lejlighed. Sørens venner ville gerne have ham med ud at drikke øl, til fodbold eller dén slags.

Jeg er ikke den samme slags veninde, som jeg var for to år siden. Jeg er en sløv snegl til at svare på sms’er (især hvis de indebærer at jeg skal forholde mig til min kalender) og jeg glemmer selv at tage initiativ til at ses. Jeg prioriterer min tid benhårdt, og jeg tager fx ikke ud og spiser aftensmad med mine veninder i hverdagene, for det betyder, at jeg ikke når at se Lillen inden hun skal sove. Som oftest falder jeg  sammen som en dårlig opvredet karklud når klokken nærmer sig otte, så jeg er heller ikke altid et festfyrværkeri at være sammen med. Men selv en karklud har brug for at komme ud engang imellem, og der findes ikke mange ting der er bedre end at kunne fordybe sig i samtaler og bare være til, sammen med nogen af dem, man aller bedst kan lide.

Jeg er så fantastisk heldig at jeg har en håndfuld veninder, som insisterer på at passe på vores venskaber, selvom jeg ikke altid er særlig god til det. De er noget helt særligt, og sådan en veninde er Maj. Tak for dig, Maj <3


(2010 og fuld af øl, dans, glimmer og Stockholm)

2 thoughts on “Om venskaber”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *