Uncategorized

På lavt blus

Jeg er her stadig. Der er bare smæk på herude i virkeligheden.

Vi har skulle få en hverdag til at fungere med nu to forældre, der går på arbejde. Med flyverdragt-stress om morgenen, vækkeure der ringer lidt for tidlig, cykelture i modvind langs Fælleden i de mørke januarmorgener, finde det tøj bagerst i klædeskabet, man kan være bekendt at holde møder med andre mennesker i. Med afhentning af to klattede børn om eftermiddagen, hente-snacks, konflikter om, hvem der må prøve pap-kronen fra Burger King, og om man må spise sin aftensmad sådan cirka alle andre steder end ved bordet. Med øjenbetændelse, endeløs oprydning, overraskelse på overraskelse over, at køleskabet *igen* er tomt, fordi der ikke er nogen der handler ind i løbet af dagen, forkølelser, ophobninger af både rent og snavset vasketøj og voksne, der klasker sammen af træthed klokken 20.00 og først vågner igen, når vækkeuret ringer (…eller, i virkeligheden når børnos er tørstige/skal tisse/har drømt/ikke gider sove mere). Jeg var forberedt på, at vores hverdag ville komme til at foregå i et andet tempo efter nytår, og det går. Det går faktisk helt okay. Jeg tror ikke der er særligt meget zen over livet med små børn, uanset hvordan man måtte indrette sig.

Men der er også sket noget andet, der har fyldt meget den sidste tid.  Jeg har nemlig fået et nyt job fra 1.3. Jeg kommer stadig til at være kommunedame, men i en anden og mere konsulentagtig funktion, end jeg hidtil har været i. Jeg glæder mig rigtig, rigtig meget til nye udfordringer og nogle rammer, jeg ikke kunne ønske mig meget bedre i forhold til at få enderne til at kunne mødes i hverdagen. Det har betydet, at jeg har skulle tænke over og forholde mig til en masse ting over den seneste korte men intense tid, men nu er brikkerne faldet så fint på plads, og jeg begynder at kunne frigive noget mental energi igen.

Så. Jeg er her stadig. Om end for tiden på et lavt blus, kan man sige. Jeg har en masse kladder med blogskriv, jeg gerne vil gøre færdige (herunder idéer til emner i bæredygtigheds-genren, tak for det!), og en masse tanker omkring bloggens indhold, jeg gerne vil arbejde videre på. Jeg glæder mig til at kunne fordybe mig i det og give det kærlighed, men jeg skal lige øve mig i at skabe plads og rum til det i en ny hverdag, der indimellem føles som om, at jeg skal jonglere med kun én arm.

10 thoughts on “På lavt blus”

  1. Personligt må jeg anbefale nemlig.com i en travl hverdag – det kræver lidt overblik, men er det hele værd når man først går igang. Jeg syntes hurtigt man danner sig et overblik over hvor meget mælk/rugbrød/spegepølse man indtager på en uge.. og selvom man har indkøb tæt på, så er det altså rart bare at få tingene leveret til døren.. vi bruger med stor glæde deres måltidskasser og vælger “byg selv” – det giver ret mange muligheder. Det er ikke vildt billigt – men det dejligt praktisk og gør hverdagen lidt lettere, med 3 børn 😉

    1. Jeg ville simpelthen så gerne være bedre til at planlægge og systematisere indkøb! Jeg må øve mig, for det ER så dejligt, når man får flåede tomater og toiletpapir til døren 🙂

  2. Stort tillykke med det nye job. Og dejligt at du stadig er her sammen med os andre i det ikke særlige zen mommy-Blogger liv 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *